Doar 36% dintre medicii de familie sunt multumiti de locul lor de munca

04/09/2014

Doar 36% dintre medicii de familie sunt multumiti de locul lor de munca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/doar-36-dintre-medicii-de-familie-sunt-multumiti-de-locul-lor-de-munca/

poza consult medicalUn raport publicat anul acesta, “Family Physician Lifestyle Report 2014”, citat de medscape.com, analizeaza in ce masura medicii de familie au un stil de viata sanatos. Raportul pune accent pe alimentatia medicilor, pe timpul acordat activitatilor de relaxare dar si pe gradul lor de multumire acasa si la cabinet.

Dietele preferate de medicii de familie

Intr-un raport publicat de Centers Disease for Control and Preventions (CDC) centrat pe obezitate in randul medicilor, pe locul doi in topul medicilor supraponderali si obezi erau medicii de familie.

Chirurgii se aflau pe primul loc in randul medicilor care se confrunta cu obezitatea, primele pozitii in acest top fiind ocupate si de medicii gastroenterologi, specialistii in boli pulmonare sau medicii ortopezi.

In ceea ce priveste dietele preferate de medicii de familie, cei mai multi prefera dieta traditionala (carne, cartofi, orez, dar si produse din faina).

Foarte putini medici de familie urmeaza dieta paleolitica, lacto-vegetariana sau vegana.

Medicii de familie nu au timp de vacante

In ceea ce priveste timpul investit in relaxare si activitati de agrement, medicii de familie se afla la capatul clasamentului.

Foarte putini medici de familie isi iau o vacanta de patru saptamani sau mai mult. Medicii anestezisti, specialistii in radiologie si cardiologie se afla in topul clasamentului medicilor cu cele mai lungi vacante.

74% dintre medicii de familie fac sport de doua ori pe saptamana

Conform “Galup poll 2012”, peste 70% dintre medicii de familie fac sport cel putin de doua ori pe saptamana.

Cei mai multi dintre medicii de familie care fac regulat sport se confrunta cu supraponderalitatea sau obezitatea.

Sunt medicii de familie fericiti?

Doar 36% dintre medicii de familie sunt multumiti cu locul lor de munca. In schimb, sunt foarte multumiti de viata lor personala.

Peste 60% dintre medicii de familie au precizat ca sunt foarte fericiti in legatura cu viata lor personala.

Cei mai multumiti medici in legatura cu viata profesionala si personala sunt specialistii oftalmologi, dermatologi si urologi.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: