DNA: Managerul Serviciului de Ambulanta Neamt si doua asistente, acuzati de luare de mita

20/05/2022
DNA: Managerul Serviciului de Ambulanta Neamt si doua asistente, acuzati de luare de mita

DNA: Managerul Serviciului de Ambulanta Neamt si doua asistente, acuzati de luare de mita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dna-manager-serviciului-de-ambulanta-neamt-si-doua-asistente-acuzati-de-luare-de-mita/

Directorul Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Neamt si doua asistente sefe au fost pusi sub urmarire penala de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, sub acuzatiile de luare de mita in forma continuata si complicitate la luare de mita.

Potrivit DNA, in perioada 2 – 10 mai 2022, inculpatul Morenciu Dan Dorin, prin intermediul celor doua subalterne (una dintre ele, respectiv inculpata Rozoschi Maria Luminita, fiind desemnata sa organizeze unui examen) ar fi pretins de la opt persoane cate 5.000 euro pentru a fi declarati admisi in contextul mentionat mai sus. Concursul respectiv viza ocuparea posturilor pe o perioada nedeterminata, pentru personalul sanitar si sanitar auxiliar care a ocupat fara concurs posturi de executie, pe o perioada determinata, in perioada starii de alerta).

“La data de 18 mai 2022, inculpatul Morenciu Dan Dorin a primit pe o strada din municipiul Piatra Neamt, de la inculpata Preda Elena, suma de 40.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. De precizat este faptul ca, independent de intelegerea avuta initial cu inculpatul Morenciu Dan Dorin, inculpata Preda Elena ar fi pretins si primit de la cele opt persoane suma de 6.000 euro/persoana si nu 5.000 de euro asa cum se stabilise initial.  Diferenta de 8.000 euro din cei 48.000 de euro, bani primiti de inculpata Preda Elena in maniera de mai sus, i-ar fi fost remisi inculpatei Rozoschi Maria Luminita tot in data de 18 mai 2022, in sediul S.J.A. Neamt, fiind identificati de procurorii anticoruptie ca urmare a unei perchezitii corporale. “, precizeza DNA intr-un comunicat de presa.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Etichete: DNA, ambulanta neamt, luare de mita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: