DNA: Control judiciar pentru fostul sef al DSP Tulcea

17/03/2017

DNA: Control judiciar pentru fostul sef al DSP Tulcea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dna-control-judiciar-pentru-fostul-sef-al-dsp-tulcea/

DNA

Procurorii DNA Constanta au dispus control judiciar fata de Laurentia Militaru, director al Directiei Judetene de Sanatate Publica Tulcea la data faptelor, aceasta fiind acuzata ca a incheiat contracte in mod nelegal, la preturi supraevaluate.

In acest caz, procurorii anticoruptie au retinut trei infractiuni de abuz in serviciu, dintre care una in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi, aceeasi masura s-a luat si in cazul lui Bogdan Banut, administrator al unei societati, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la abuz in serviciu, ambele in forma continuata.

DNA precizeaza ca, in perioada 2012 – 2013, Laurentia Militaru, in calitate de director, a incheiat la preturi supraevaluate doua contracte cu o societate comerciala, cu ocazia atribuirii unor lucrari de executie privind intretinerea si amenajarea sediului institutiei.

“Cele doua contracte atribuite in mod nelegal au vizat ‘lucrari de reparatie instalatie canalizare subsol’ si ‘achizitie cazan de apa calda pentru centrala termica’, in valoare totala de 87.535 lei, lucrari ce au fost efectuate doar in proportie de aproximativ 10%, cu toate ca pretul a fost achitat integral. Totodata, produsul ce a facut obiectul celui de-al doilea contract a fost achizitionat la un pret vadit supraevaluat, cu 340% fata de pretul real al pietei”, mentioneaza DNA, potrivit Agerpres.

 Procurorii au constatat ca, in 2015, Laurentia Militaru, in aceeasi calitate si beneficiind de ajutorul inculpatului Banut, a incheiat cu societatea administrata de acesta din urma un contract privind achizitia de ”lucrari de reparatie instalatie/retea termica” in valoare totala de peste 110.000 lei, mai scrie sursa citata.

Anchetatorii au retinut ca si in aceasta situatie lucrarile contractate au fost partial efectuate cu toate ca pretul contractului a fost achitat integral.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: