Stiri medicale

Discutii intre Ministerul Sanatatii si sindicalistii din Sanatate

Data ultimei actualizari: 05/02/2015

ministerul-sanatatii2Ministrul Sanatatii si sindicalistii de la SANITAS au purtat discutii despre acordarea tichetelelor de masa, sporurile de fidelizare, dar si despre deblocarea posturilor din sistemul de Sanatate.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a discutat miercuri, 4 februarie, cu reprezentantii Federatiei SANITAS despre identificarea si aplicarea unor solutii comune care sa vizeze atat deblocarea posturilor in sistem, cat si imbunatatirea conditiilor de salarizare.

“Una dintre conditiile esentiale pentru insanatosirea sistemului de sanatate este imbunatatirea salarizarii pentru tot personalul sanitar, pe masura muncii depuse. Impreuna cu SANITAS vom cauta solutii in acest sens”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Discutiile au vizat atat sporurile pentru conditii de munca, cat si salarizarea personalului de specialitate din centrele de transfuzie sanguina, acordarea tichetelor de masa in  toate unitatile sanitare, inclusiv in cele apartinand autoritatilor locale.

Totodata, au fost abordate siprobleme din sistem: acordarea unui spor de fidelizare pentru personalul din sanatate, deblocarea posturilor acolo unde este posibil.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.