Directorul Corpului de control din cadrul MS, pus sub urmarire penala

28/03/2022
Directorul Corpului de control din cadrul MS, pus sub urmarire penala

Directorul Corpului de control din cadrul MS, pus sub urmarire penala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/directorul-corpului-de-control-din-cadrul-ms-urmarit-penal-de-procurorii-dna/

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au inceput urmarirea penala intr-un dosar in care directorul Corpului de control din cadrul Ministerului Sanatatii, Constantin Dina, este acuzat ca la un concurs de ocupare a functiei de sef serviciu i-ar fi transmis unuia dintre candidati o parte din subiecte.

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectul Dina Constantin, la data faptei director al Corpului de Control al Ministrului din cadrul Ministerului Sanatatii si presedinte al unei comisii de concurs, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, savarsita in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. “, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Potrivit sursei citate, in ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

“In perioada februarie – 6 martie 2022, in contextul organizarii unui concurs de ocupare a functiei de sef serviciu Control in cadrul Corpului de control al Ministrului Sanatatii, inculpatul Dina Constantin, in calitatile mentionate mai sus, ar fi transmis in mod nelegal unuia dintre candidati o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisa.

Actionand in aceasta maniera, inculpatul ar fi facilitat obtinerea de catre candidatul favorizat in maniera de mai sus a unui punctaj care i-ar fi permis sa promoveze proba respectiva. Proba interviului nu a mai avut loc din cauza interventiei procurorilor anticoruptie.”, mai transmit procurorii DNA, care adauga ca suspectului i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Etichete: corpul de control ministerul sanatatii, dina constantin, DNA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: