Directorul CNAS: Exista unele situatii in care cardul de asigurari de sanatate circula fara stirea pacientului

26/07/2018

Directorul CNAS: Exista unele situatii in care cardul de asigurari de sanatate circula fara stirea pacientului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/directorul-cnas-exista-unele-situatii-in-care-cardul-de-asigurari-de-sanatate-circula-fara-stirea-pacientului/


Razvan Vulcanescu, presedintele CNAS, spune ca exista situatii in care cardul de asigurari de sanatate ”circula fara stirea pacientului”.

“Exista, din pacate, unele situatii in care cardul de asigurari de sanatate, fara stirea pacientului, circula. (…) In situatii de genul asta evident ca vom dispune toate controalele necesare pentru a putea sa le evidentiem si a putea sa recuperam eventualele prejudicii”, a spus Vulcanescu, la o conferinta de presa.

Intrebat cum poate afla pacientul ca i s-a folosit cardul de sanatate, el a mentionat ca, in prezent, oricine poate sa aiba acces la dosarul electronic, unde vede exact serviciul de care a beneficiat, existand posibilitatea ca, inclusiv la nivelul spitalului, pacientului sa i se furnizeze lista de servicii care i-au fost prestate.

“E foarte important sa ne uitam la modul in care e utilizat cardul de asigurari de sanatate si la modul in care el ajunge sa circule la momentul la care pacientul se interneaza intr-un spital sau are acces cineva cu codul PIN pe cardul respectiv. In momentul in care cu totii vom avea responsabilitatea utilizarii corecte a cardului de asigurari de sanatate ne vom da seama ca banii vor ajunge pentru o perioada mai lunga din luna”, a mai spus Vulcanescu citat de Agerpres.

De asemenea, seful CNAS a subliniat importanta de a deveni consumatori de servicii de sanatate responsabili:

“Trebuie sa intelegem ca tine de fiecare dintre noi sa ne asiguram ca am beneficiat de serviciile de care avem nevoie, ca nu au fost raportate in numele nostru servicii, altele decat cele ce au fost prestate”.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: