Director MS: Toate propunerile privind vaccinarea vor fi analizate

26/05/2017

Director MS: Toate propunerile privind vaccinarea vor fi analizate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/director-ms-toate-propunerile-privind-vaccinarea-vor-fi-analizate/

Propunerile despre proiectul de Legea privind vaccinarea vor fi analizate, iar forma finala a acestuia va fi mult mai buna, a spus Amalia Serban, director in Ministerul Sanatatii.

“Grupul de lucru care a elaborat legea va analiza toate propunerile transmise pana acum si, cu siguranta, va elabora si va finaliza un proiect de lege mult mai bun, astfel incat toti copiii sa poate beneficia de acest drept al vaccinarii si de a ne asigura ca nu vom mai fi in situatia de a avea atat de multe cazuri de imbolnaviri, nu neaparat de rujeola, dar cu orice alta boala care poate fi prevenita prin vaccinare”, a spus Amalia Serban intr-o dezbatere publica organizata vineri pe aceasta tema.

De asemenea, si medicul Adriana Pistol a afirmat, la randul sau, ca exista sondaje care arata ca parintii sunt in marea lor majoritate in favoarea vaccinarii ca principiu.

“Istoria omenirii ne da toate argumentele (pro vaccinare — n.r.). Exista o sumedenie de evenimente care s-au petrecut in istoria omenirii si care astazi nu se mai petrec. Cum stiti cu totii, vorbim de boli care au ucis milioane de oameni si care astazi sunt eliminate sau eradicate”, a aratat Pistol, conform Agerpres.

Cristian Filip, reprezentant al Asociatiei Parintilor din Romania, a precizat ca a primit multe sesizari din partea parintilor ca, in urma vaccinarii, copiii au avut suferinte. El a spus ca parintii, in marea lor majoritate, nu sunt impotriva vaccinarii ci impotriva vaccinarii obligatorii.

Conform sursei mentionate, o alta persoana care a luat cuvantul  la dezbaterea despre vaccinare, a solicitat anularea proiectului de lege despre care a spus ca este “abuziv si ilegal” si ca ar incalca legislatia actuala. In opinia sa, parintii trebuie sa fie cei care decid daca isi vaccineaza copiii sau nu.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj