Directiile de sanatate publica vor controla toate panourile publicitare pe teme de sanatate publica

08/01/2018

Directiile de sanatate publica vor controla toate panourile publicitare pe teme de sanatate publica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/directiile-de-sanatate-publica-vor-controla-toate-panourile-publicitare-pe-teme-de-sanatate-publica/

La solicitarea ministrului Sanatatii, Florian Bodog, directiile de sanatate publica vor controla incepand din data de 4 ianuarie 2018, toate panourile publicitare care promoveaza campaniile de informare pe teme de sanatate publica.

“In unele localitati au fost postate, la sfarsitul anului trecut, panouri publicitare impotriva vaccinarii. Am solicitat inspectorilor sanitari sa verifice si sa sanctioneze, in conformitate cu competentele lor promotorii tuturor campaniilor publicitare care vizeza sanatatea publica si care nu au avizul Ministerului Sanatatii, asa cum prevede legea. In opinia mea, panourile publicitare anti-vaccinare reprezinta un atentat la sanatatea copiilor nostri.  Epidemia de rujeola trebuie sa fie un semnal de alarma pentru toata lumea: medici, autoritati si parinti. Inca o data fac un apel la ratiune si responsabilitate. Lipsa vaccinarii duce la forme grave ale bolii si chiar la decesul copiilor. Daca nu facem ceva sa crestem acoperirea vaccinala vom avea mult de suferit. Si rujeola e cea mai blanda dintre bolile care pot afecta sanatatea copiilor nevaccinati”, a declarat ministrul Sanatatii,Florian Bodog, potrivit unui comunicat de presa.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Introducere in Vaccinologie

Conform art 44 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii: „campaniile de informare, educare si comunicare cu privire la teme care privesc sanatatea publica trebuie sa fie avizate de Ministerul Sanatatii”.

Potrivit sursei mentionate, nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare privind avizarea publicitatii produselor, precum si a campaniilor de informare, educare si comunicare cu privire la teme care privesc sanatatea publica, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 25.000 lei, conform  HG nr. 857/2011 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ordonanta de Urgenta pentru prelungirea si reglementarea unor masuri in sistemul asigurarilor sociale de sanatate

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania