Directia de Sanatate Publica Bihor recruteaza voluntari pentru activitatea de supraveghere epidemiologica

10/11/2020

Directia de Sanatate Publica Bihor recruteaza voluntari pentru activitatea de supraveghere epidemiologica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/directia-de-sanatate-publica-bihor-recruteaza-voluntari-pentru-activitatea-de-supraveghere-epidemiologica/

Directia de Sanatate Publica (DSP) Bihor a anuntat ca recruteaza voluntari pentru a sprijini activitatea de supraveghere epidemiologica, inclusiv cea din punctele de frontiera.

“Avem nevoie de voluntari pentru anchetele epidemiologice, pentru vama. Stiti ca Bihorul are cele mai multe puncte de trecere a frontierei, am avea nevoie de oameni in Valea lui Mihai, in Sacuieni, in Bors I si Bors II, la tren in Episcopia… Sunt oameni din DSP, dar nu sunt suficienti. Numai in ultimele 24 de ore s-au facut peste 800 de decizii de carantinare. Va dati seama, in 24 de ore, am avut 800 de persoane carora a trebuit sa le scriem deciziile de carantinare. Veneau din tarile cu risc. Munca este foarte, foarte mare”, a declarat directorul DSP, dr. Daniela Rahota, potrivit Agerpres.

Continut educational:

Potrivit unui comunicat al DSP Bihor, institutia recruteaza pe baza de voluntariat: studenti din cadrul facultatii de medicina, studenti din cadrul facultatii de informatica, medici – toate specialitatile, asistenti medicali – toate specialitatile, alte categorii profesionale, in scopul sprijinirii activitatilor specifice Compartimentului Supraveghere Epidemiologica si Controlul Bolilor Transmisibile, pe perioada starii de alerta.

Activitatea de voluntariat se va desfasura in conformitate cu prevederile Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania.

Anunturile de recrutare, care contin detalii privind conditiile si modalitatile de inscriere, au fost publicate pe site-ul DSP Bihor din data de 9 noiembrie, in scopul implementarii masurilor in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic la nivelul judetului Bihor.

Etichete: dsp bihor, voluntari dsp, supraveghere epidemiologica, decizii de carantinare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

DSP Iasi face apel la voluntari si ONG-uri pentru transportul personalului la recoltarea probelor COVID-19

CMR ofera consiliere celor care beneficiaza de drepturile prevazute de Legea nr. 56/2020

Webinar: Managementul deficitului de fier in insuficienta cardiaca – de la ghiduri clinice la practica de fiecare zi

Ministerul Sanatatii: Alte 930 000 de doze de vaccin gripal vor ajunge in cabinetele medicilor de familie

Studiu: Reinfectarea cu Covid-19 este putin probabila timp de circa 6 luni