Din septembrie incep negocierile pentru o un nou medicament folosit la tratarea pacientilor cu forme grave de hepatita

13/07/2016

Din septembrie incep negocierile pentru o un nou medicament folosit la tratarea pacientilor cu forme grave de hepatita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/din-septembrie-incep-negocierile-pentru-o-un-nou-medicament-folosit-la-tratarea-pacientilor-cu-forme-grave-de-hepatita/

MEDICAMENTE-2016In luna septembrie ar putea incepe negocierile cu o companie farmaceutica pentru  un medicament de noua generatie, folosit in tratarea pacientilor cu forme grave de hepatita. Anuntul a fost facut de dr. Roxana Radu de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), care a mai precizat  ca sunt 2.500 de pacienti eligibili care ar putea beneficia de acest tratament.

“In curand o sa ne extindem la ciroza decompensata, adica vom incepe negocierile pentru Harvoni. (…) Probabil ca in septembrie. Practic, aceasta categorie de pacienti – cea cu ciroza decompensata – nu mai au alta alternativa la tratament decat Harvoni. Ei sunt niste pacienti fragili si din aceste motive trebuie sa avem grija lor prima data”, a afirmat Roxana Radu, citata de Agerpres.

Ea a mai adaugat ca in acelasi timp vor incepe negocierile si pentru un nou medicament necesar pacientilor cu hepatita cronica B.

“Concomitent, vom incepe negocierile pentru un nou medicament pentru hepatita cronica B, in functie de bani probabil ca vom continua negocierile pentru o grupa foarte mare de pacienti – probabil F2 impreuna cu F3”, a mai punctat medicul, conform Agerpres.

Pana in luna iulie aproximativ 4.200 de pacienti au primit aprobare pentru tratamentul fara interferon, care vindeca hepatita C.

Potrivit specialistilor, sunt 600.000 de romani care sufera de hepatita C si aproximativ 800.000 care sufera de hepatita B.

Medicii de familie au la dispozitie un curs online, GRATUIT, creditat cu 6 puncte EMC, despre Hepatita B.

Pentru a vedea cursul, click AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Orban: Numarul persoanelor care se vindeca e mai mare decat al celor care se infecteaza

Horatiu Moldovan (MS): Vaccinarea populatiei impotriva SARS-CoV-2 va incepe cel mai devreme in primavara anului 2021

Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania: Numarul lucratorilor din sanatate infectati cu SARS-CoV-2 a depasit 10.000

EMA a primit cererile de autorizare a vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de Moderna si BioNTech & Pfizer

Institutul Cantacuzino ar putea produce, in curand, un vaccin gripal