Digitalizarea procedurilor de autorizare si avizare in sanatate

30/08/2019

Digitalizarea procedurilor de autorizare si avizare in sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/digitalizarea-procedurilor-de-autorizare-si-avizare-in-sanatate/

Ministerul Sanatatii si Directiile de Sanatate Publica vor simplifica si digitaliza procedurile de autorizare si avizare, in urmatoarea perioada, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Sanatatii.

Conform sursei citate, dupa proiectul care vizeaza imbunatatirea acoperirii vaccinale la nivel national, in aceasta saptamana, Ministerul Sanatatii a primit aprobare pentru cel de-al doilea proiect din cele 7 de interes major depusein cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa (POCA).

Finantarea europeana de peste 21 milioane de lei va fi utilizata pentru cresterea capacitatii administrative a Ministerului Sanatatii si a Directilor sanatate publica judetene/ a Municipiului Bucuresti prin introducerea unor solutii informatice eficiente.

“Am gandit acest proiect cu scopul de a reduce birocratia si creste transparenta institutionala. Vor fi implementate masuri de simplificare a procedurilor pentru cetateni si de reducere a poverii administrative pentru mediul de afaceri. Vom reduce timpii de asteptare prin digitalizarea serviciilor de avizare si autorizare, arhivarea electronica, digitalizarea fluxurile de lucru de baza din minister. Proiectul are si o componenta de formare profesionala prin instruirea a 200 de persoane implicate in acest proces de implementare a solutiilor informatice”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sanatatii in comunicatul mentionat.

Continut educational:

Proiectul va contribui la solutionarea nevoilor identificate la nivelul MS/DSP prin:

a) posibilitatea constituirii dosarelor electronice pentru avizare/autorizare prin implementarea inregistrarii electronice si a arhivarii electronice a documentelor la nivelul MS/DSP;
b) digitizarea fluxurilor interne ale MS/DSP aferente avizarii/autorizarii prin intermediul platformei informatice si asigurarea lucrului colaborativ pe documente, eliminand posibilitatea dublarii si inconsecventei datelor si informatiilor detinute in cadrul institutiei;
c) dezvoltarea si implementarea unei solutii de portal care va asigura accesul facil al cetatenilor si mediului de afaceri pentru completarea formularelor electronice si incarcarea documentelor aferente dosarelor de solicitare. De asemenea, se va realiza instituirea unui mecanism electronic de schimb al informatiilor intre institutie si cetateni/mediul de afaceri/beneficiari prin intermediul portalului integrat cu modulul de inregistrare electronica, eliminand astfel obligativitatea depunerii solicitarilor in format letric la sediul institutiei, oferind posibilitatea completarii dosarelor fara deplasarea la sediul institutiei;
d) retro digitalizarea dosarelor de avizare/autorizare din arhiva fizica din ultimii trei ani, asigurandu-se accesul rapid al personalului implicat in procesele de avizare/autorizare repetitive (vizele anuale), reducand astfel considerabil durata procesului.

Durata de implementare a proiectului este de 3 ani.

Etichete: avize sanatate, atestate sanatate, ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19