Difterie in Ucraina, aproape de granita cu Romania | Recomandari pentru medicii de familie

12/11/2019

Difterie in Ucraina, aproape de granita cu Romania | Recomandari pentru medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/difterie-in-ucraina-aproape-de-granita-cu-romania-recomandari-pentru-medicii-de-familie/

Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava a transmis recomandari pentru medicii de familie si unitatile sanitare privind diagnosticarea corecta a pacientilor, in contextul confirmarii cazurilor de difterie in regiuni din Ucraina aflate in granita cu Romania, relateaza Agerpres.

Potrivit institutiei, in legatura cu atentionarea de calatorie emisa de Ministerul Afacerilor Externe cu privire la existenta unor cazuri de difterie in Ucraina, DSPJ Suceava a fost informata de catre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNCSBT) pe 1 noiembrie despre confirmarea unor cazuri de difterie in regiuni din Ucraina de la granita de nord a Romaniei.

Conducerea DSP Suceava precizeaza ca, in conditiile in care acoperirea vaccinala pentru difterie, tetanos si tuse convulsiva raportata de judetele de la granita cu Ucraina este suboptimala, au fost transmise recomandari tuturor medicilor de familie si unitatilor sanitare cu privire la necesitatea acordarii unei atentii deosebite diagnosticarii corecte a tuturor cazurilor de angina cu simptomatologie sugestiva, inclusiv prin investigatii de laborator.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

CNCSBT a recomandat imbunatatirea acoperirii vaccinale prin mobilizarea tuturor medicilor de familie in vederea recuperarii restantierilor, copii si adolescenti, nevaccinati sau vaccinati incomplet.

”In judetul Suceava se administreaza lunar peste 2.500 de doze, acoperirea vaccinala fiind de 85 si 90 %”, a spus directorul institutiei, Liliana Gradinariu, citata de Agerpres.

Difteria este o boala contagioasa, cu evolutie grava, dar perfect controlabila prin dozele de vaccin administrate corect in primii ani de viata.

Etichete: difterie, vaccin difterie, difterie ucraina, diagnostic difterie, dsp suceava

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: