Dietetician, o noua profesie reglementata legal in Romania

03/11/2015

Dietetician, o noua profesie reglementata legal in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dietetician-o-noua-profesie-reglementata-legal-in-romania/

O noua lege a malpraxisuluiLegea nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum si infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Dieteticienilor din Romania a fost promulgata prin decret prezidential.

In lege se arata ca profesia de dietetician va fi una liberala in domeniul sanatatii si va furniza servicii conexe actului medical.

Principalul scop al acesteia va fi asigurarea unei nutritii echilibrate, pentru o stare buna de sanatate, prin prevenirea starilor patologice influentate nutritional si prin promovarea, mentinerea si recuperarea sanatatii prin mijloace dietetice.

“In exercitarea profesiei, dieteticianul aplica stiinta nutritiei si dieteticii in alimentatia si educatia pe teme de alimentatie a pacientilor/beneficiarilor de servicii de nutritie si dietetica, cat si a persoanelor ca subiect individual, atat a celor sanatoase, cat si a celor bolnave. Dieteticianul contribuie la definirea, evaluarea si controlul calitatii produselor si dietelor alimentare oferite pacientilor/beneficiarilor de servicii de nutritie si dietetica tinand cont de principiile si obiectivele nationale de preventie si sanatate publica relevante in sfera nutritiei si alimentatiei publice”, mai scrie in noua lege.

Aceasta profesie, de dietetician, va putea fi exercitata in baza unei autorizatii eliberata de Colegiului Dieteticienilor din Romania (CDR) si va trebui reinnoita o data la cinci ani.

Legea care reglementeaza profesia de dietetician urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

 

 Citeste si  Conditii pentru practicarea profesiei de dietetician

 

Autor: FormareMedicala.ro

3 Comentarii

 1. LIANA SURETI CUCUIET says:

  As dori sa stiu daca se pot efectua anumite competente sau atestate,fiind medic primar de alta specialitate in vederea obtinerii competentei de dietetician

 2. Diana Voican says:

  As dori sa aflu care sunt competentele necesare pentru a putea fi “dietetician”.
  Multumesc

  • Mirela Alexa says:

   As dori sa stiu daca se pot efectua anumite competente sau atestate (fiind medic specialist de alta specialitate)in vederea obtinerii titlului de “dietetician”

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani