Stiri medicale

Dieta pentru preventia infectiilor tractului urinar

Data ultimei actualizari: 31/10/2013

dieta-cu-merisoareInfectiile tractului urinar sunt considerate cele mai frecvente infectii bacteriene, afectand aproximativ 50% dintre femei de-a lungul vietii. Specialistii au in vedere dieta care ar putea preveni infectiile tractului urinar in afara medicamentatiei. Un nou studiu recent publicat in Nutrition Journal analizeaza rolul preventiv al fructelor uscate de merisor in aceasta afectiune.

Efectele fructelor uscate de merisor in infectiile urinare

Studiul a implicat 20 de femei diagnosticate cu infectii urinare. Varsta medie a participantelor la studiu a fost de 37 de ani.

Nu au fost admise in acest studiu paciente cu afectiuni ale sistemului imunitar, comorbiditati, boli inflamatorii intestinale, diabet sau cele cu alergii la fructele de merisor.

Acestea au consumat zilnic, timp de 20 de saptamani, cate 42 g de merisoare uscate.

Rezultatele studiului au aratat o descrestere a infectiilor urinare la persoanele care au consumat aceste fructe uscate. Astfel ca jumatate dintre paciente nu au suferit de infectii ale tractului urinar in cele 6 luni de consum al fructelor uscate de merisor.

Explicatia cercetatorilor are in vedere ca merisoarele uscate contin o cantitate mai mare de polifenoli care pot actiona impotriva bacteriilor din zona vaginala si a vezicii urinare.

Rezultatele studiului certifica beneficiile consumului de fructe uscate de merisoare in preventia infectiilor de tract urinar.

Fructele uscate de merisor mai eficiente decat sucul de fructe

Rezultatele studiului au mai aratat ca fructele uscate de merisor sunt mult mai eficiente decat sucul de merisoare sau alte produse din aceste fructe.

Studiul a fost realizat de cercetatori de la Departamentul de Urologie, University of Wisconsin School of Medicine and Public Health.

Sursa: www.nutritionj.com

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.