Dieta pentru preventia infectiilor tractului urinar

31/10/2013

Dieta pentru preventia infectiilor tractului urinar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dieta-pentru-preventia-infectiilor-tractului-urinar/

dieta-cu-merisoareInfectiile tractului urinar sunt considerate cele mai frecvente infectii bacteriene, afectand aproximativ 50% dintre femei de-a lungul vietii. Specialistii au in vedere dieta care ar putea preveni infectiile tractului urinar in afara medicamentatiei. Un nou studiu recent publicat in Nutrition Journal analizeaza rolul preventiv al fructelor uscate de merisor in aceasta afectiune.

Efectele fructelor uscate de merisor in infectiile urinare

Studiul a implicat 20 de femei diagnosticate cu infectii urinare. Varsta medie a participantelor la studiu a fost de 37 de ani.

Nu au fost admise in acest studiu paciente cu afectiuni ale sistemului imunitar, comorbiditati, boli inflamatorii intestinale, diabet sau cele cu alergii la fructele de merisor.

Acestea au consumat zilnic, timp de 20 de saptamani, cate 42 g de merisoare uscate.

Rezultatele studiului au aratat o descrestere a infectiilor urinare la persoanele care au consumat aceste fructe uscate. Astfel ca jumatate dintre paciente nu au suferit de infectii ale tractului urinar in cele 6 luni de consum al fructelor uscate de merisor.

Explicatia cercetatorilor are in vedere ca merisoarele uscate contin o cantitate mai mare de polifenoli care pot actiona impotriva bacteriilor din zona vaginala si a vezicii urinare.

Rezultatele studiului certifica beneficiile consumului de fructe uscate de merisoare in preventia infectiilor de tract urinar.

Fructele uscate de merisor mai eficiente decat sucul de fructe

Rezultatele studiului au mai aratat ca fructele uscate de merisor sunt mult mai eficiente decat sucul de merisoare sau alte produse din aceste fructe.

Studiul a fost realizat de cercetatori de la Departamentul de Urologie, University of Wisconsin School of Medicine and Public Health.

Sursa: www.nutritionj.com

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

OMS recomanda un tratament preventiv impotriva formelor grave de Covid

Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare pentru elevi, validat