Diana Paun: Trebuie sa ne concentram pe acoperirea cu servicii

03/10/2019

Diana Paun: Trebuie sa ne concentram pe acoperirea cu servicii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/diana-paun-trebuie-sa-ne-concentram-pe-acoperirea-cu-servicii/

Diana Paun, consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale, spune ca sistemul de sanatate trebuie sa se concentreze asupra celor care au nevoie ‘reala’ de servicii medicale.

“Avem nevoie de politici axate pe preventie, avem nevoie de parteneriat la nivelul tuturor stakeholderilor. Adica trebuie sa aplicam si nu sa mentinem la nivel declarativ notiunea de sanatate in toate politicile. Trebuie sa ne focusam pentru a nu lasa pe nimeni in urma. Cred ca aceasta este esenta conceptului de acoperire universala cu servicii. Trebuie sa ne concentram pe acoperirea cu servicii. Haideti sa ne concentram pe cei mai afectati, pe cei care au nevoie reala de serviciile medicale si haideti sa colaboram”, a afirmat Diana Paun, conform Agerpres.

Si vicepresedintele Camerei Deputatilor, Carmen Mihalcescu, a precizat ca sanatatea reprezinta ‘o chestiune de urgenta dar si de exigenta’ si tocmai de acea nu poate fi tratata ‘in mod izolat’, ci trebuie privita intr-un context mai larg al unui complex de factori.

“Cred ca pentru Romania si pentru noi toti cel mai important lucru este sa trecem de la starea de urgenta la starea de exigenta, de la ideea de a elimina suferinta la aceea de a genera bunastare si sanatate. Urgenta a fost si este co-substantiala sistemului de sanatate. Urgenta are ca obiectiv tratarea suferintei, iar dupa cum bine stiti suferinta nu are unitate de masura si nici grad de comparatie. Ea este in sine si se manifesta fara discriminare. Este astazi la baza preocuparii unui sistem centrat pe urgenta. Sistemul de sanatate si cei care lucreaza in cadrul lui sunt cei care intra in contact cel mai direct si profund cu tot ceea ce inseamna suferinta umana si isi dedicata toate eforturile pentru tratarea ei si pentru asta nu putem sa le fim decat recunoscatori. Cred ca este momentul ca sistemul romanesc de sanatate sa treaca de la aceasta paradigma centrata pe urgenta in tratarea suferintei la exigenta de a oferi romanilor sanatate si bunastare. Nu numai o crestere a sperantei de viata la nastere, ci o viata activa si multumitoare este criteriul fundamental de performanta”, a declarat Carmen Mihalcescu, conform sursei citate.

Etichete: preventie sanatate, servicii medicale, sistemul de sanatate

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: