Diana Paun: Trebuie sa cream stocuri durabile de medicamente si echipamente

03/06/2021

Diana Paun: Trebuie sa cream stocuri durabile de medicamente si echipamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/diana-paun-trebuie-sa-cream-stocuri-durabile-de-medicamente-si-echipamente/

Lectiile pandemiei de COVID-19 trebuie valorificate, a subliniat consilierul prezidential, Diana Paun, care a adaugat ca trebuie sa existe permanent stocuri durabile de medicamente si echipamente pentru eventuale alte crize.

“Trebuie sa invatam din lectiile pandemiei, sa le valorificam. Una dintre principalele lectii pe care Romania ar trebui sa o invete porneste de la realitatea cruda cu care ne-am confruntat la inceputul pandemiei si anume lipsa stocurilor. La sfarsitul lunii februarie 2020, stocurile de echipamente si medicamente erau 0. Trebuie sa invatam din pandemie, pentru ca, doar prin solidaritate, putem sa cream acele principii general valabile pentru a construi stocuri durabile. Exista o interdependenta reala intre statele membre privind intregul lant de aprovizionare cu medicamente. Trebuie sa stabilim niste principii clare in vederea crizelor viitoare. Intram in timpuri de pace, dar trebuie sa ne pregatim pentru un potential viitor razboi. Vorbesc la modul metaforic, pentru ca aceasta criza a insemnat conditii speciale, in care a trebuit sa ne adaptam cu totii’, a precizat Diana Paun, citata de Agerpres.

De asemenea, ea a mai spus ca pandemia a generat sincope mari in aprovizionarea cu medicamente esentiale, ceea ce a determinat ingrijorare si in randul populatiei care sufera de boli cronice.

Etichete: stocuri medicamente si echipamente sanitare, lectiile pandemiei, diana paun

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: