Paun: O lectie importanta a crizei sanitare – sistemul de sanatate trebuie consolidat

29/03/2022
Paun: O lectie importanta a crizei sanitare – sistemul de sanatate trebuie consolidat

Paun: O lectie importanta a crizei sanitare – sistemul de sanatate trebuie consolidat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/diana-paun-o-lectie-importanta-a-crizei-sanitare/

Una dintre lectiile importante ale pandemiei cu noul coronavirus este faptul ca sistemul de sanatate ar trebui consolidat, spune consilierul prezidential Diana Paun.

“Una dintre lectiile importante ale crizei sanitare este faptul ca sistemul de sanatate ar trebui consolidat. Aceste subiect trebuie sa fie prioritar pe agenda reconstructiei. Sanatatea s-a dovedit a fi deosebit de importanta pentru noi toti iar sistemul sanitar este unul din sistemele de raspuns la criza. Cred ca este important in primul rand sa ii consolidam capacitatea de a asigura in primul rand aprovizionarea, distributia de medicamente, materiale sanitare”, a declarat Diana Paun in cadrul videoconferintei ‘Sanatate si Farma’, potrivit Agerpres.

De asemenea, ea a precizat ca investitia in cerectare este foarte importanta si sune ca trebuie profitat la maximum de oportunitatile de finantare europeana din Planul National de Redresare si Rezilienta sau din programele operationale.

“Cred ca este foarte important sa consolidam investitia in cercetare, care este un element central pentru performanta si sustenabilitate. Prin eforturile conjugate ale cercetatorilor din intreaga lume, s-a ajuns la performanta de a se crea atat de repede vaccinuri si iata, pana la urma, vaccinarea a fost unul din modurile de a iesi din pandemie. Transformarea digitala rapida, asigurarea fluxurilor de ingrijire (…), trebuie sa punem accent pe investitii pentru ingrijiri in comunitate, la domiciliu. (…) Una din lectiile pe care trebuie sa ne-o insusim este de a profita la maximum de oportunitatile de finantare europeana din PNRR sau din programe operationale, pentru ca acestea ne ofera sustinerea financiara pentru aplicarea acestei directii. Pentru aceasta este nevoie de intelegerea exacta a acestor probleme si de implicare intersectoriala, pentru a pune consecvent in aplicare toate aceste lectii”, a mai precizat consilierul prezidential, potrivit sursei citate.

Etichete: diana paun, sistem de sanatate, cercetare , PNRR 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: