Diana Paun: Fondurile publice alocate sanatatii sunt insuficiente

01/10/2019

Diana Paun: Fondurile publice alocate sanatatii sunt insuficiente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/diana-paun-fondurile-publice-alocate-sanatatii-sunt-insuficiente/

Consilierul de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale Diana Paun, spune ca viitorul in Sanatate inseamna inovare, iar investitia in acest domeniu reprezinta o investitie in viitor.

“Programul ‘Inovatie in Sanatate’ exista in multe state europene si si-a dovedit eficienta. Acest program include, pe de o parte, medicamentele inovatoare, dispozitivele medicale, metode noi de diagnostic de precizie, dar, pe de alta parte, cuprinde si solutii de organizare, de contractare, de plata a serviciilor medicale care ar trebui luate in considerare la modul cel mai obiectiv, pentru ca viitorul in sanatate inseamna inovare, iar investitia in Sanatate este, pana la urma, investitia in viitorul nostru”, a afirmat Diana Paun, conform Agerpres.

Continut educational:

Potrivit consilierului, Romania trebuie sa isi imbunatateasca mecanismele de luare a deciziilor in domeniul medical si ca subfinantarea ramane cea mai importanta provocare a sistemului sanitar din Romania.

“Asa cum am fost cu totii de acord, subfinantarea ramane cea mai importanta provocare a sistemului sanitar din Romania. Fondurile publice alocate sanatatii sunt insuficiente si de multe ori sunt nejudicios cheltuite, motiv pentru care o crestere a cheltuielilor publice este necesara – propunerea este de 6% din PIB pana in 2024 si, bineinteles, o diversificare a surselor de finantare si o optiune valida o reprezinta asigurarile voluntare de sanatate”, a mai precizat consilierul prezidential potrivit sursei citate.

Etichete: diana paun, investitii sanatate, inovatie sanatate, finantare sanatate, medicamente inovatoare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani

Indicatorul privind cazurile de Covid-19 va fi calculat, incepand de vineri, dupa noile reguli