Diana Paun: Fondurile publice alocate sanatatii sunt insuficiente

01/10/2019

Diana Paun: Fondurile publice alocate sanatatii sunt insuficiente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/diana-paun-fondurile-publice-alocate-sanatatii-sunt-insuficiente/

Consilierul de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale Diana Paun, spune ca viitorul in Sanatate inseamna inovare, iar investitia in acest domeniu reprezinta o investitie in viitor.

“Programul ‘Inovatie in Sanatate’ exista in multe state europene si si-a dovedit eficienta. Acest program include, pe de o parte, medicamentele inovatoare, dispozitivele medicale, metode noi de diagnostic de precizie, dar, pe de alta parte, cuprinde si solutii de organizare, de contractare, de plata a serviciilor medicale care ar trebui luate in considerare la modul cel mai obiectiv, pentru ca viitorul in sanatate inseamna inovare, iar investitia in Sanatate este, pana la urma, investitia in viitorul nostru”, a afirmat Diana Paun, conform Agerpres.

Continut educational:

Potrivit consilierului, Romania trebuie sa isi imbunatateasca mecanismele de luare a deciziilor in domeniul medical si ca subfinantarea ramane cea mai importanta provocare a sistemului sanitar din Romania.

“Asa cum am fost cu totii de acord, subfinantarea ramane cea mai importanta provocare a sistemului sanitar din Romania. Fondurile publice alocate sanatatii sunt insuficiente si de multe ori sunt nejudicios cheltuite, motiv pentru care o crestere a cheltuielilor publice este necesara – propunerea este de 6% din PIB pana in 2024 si, bineinteles, o diversificare a surselor de finantare si o optiune valida o reprezinta asigurarile voluntare de sanatate”, a mai precizat consilierul prezidential potrivit sursei citate.

Etichete: diana paun, investitii sanatate, inovatie sanatate, finantare sanatate, medicamente inovatoare

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 10.400 de doze de vaccin gripal distribuite medicilor de familie din Hunedoara

Laborator de medicina nucleara, la Suceava

Cate dosare electronice de sanatate (DES) exista in prezent

Spitalele din Timis au primit 350 de milioane de lei de la CJAS

64 de apartamente noi pentru angajatii din spitalele bucurestene