Diaconu (MF): Cheltuielile de sanatate au inregistrat o crestere accelerata fata de cea a PIB

10/05/2022
Diaconu (MF): Cheltuielile de sanatate au inregistrat o crestere accelerata fata de cea a PIB

Diaconu (MF): Cheltuielile de sanatate au inregistrat o crestere accelerata fata de cea a PIB

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/diaconu-mf-cheltuielile-de-sanatate-au-inregistrat-o-crestere-accelerata-fata-de-cea-a-pib/

Cheltuielile de sanatate din ultimii cinci ani au inregistrat o crestere mult mai accelerata fata de cea a Produsului Intern Brut (PIB), spune Secretarul de stat in Ministerul de Finante, Mihai Diaconu.

“Aceasta crestere se vede si in ponderea cheltuielilor alocate din PIB. In anul 2015 avem o pondere de aproximativ 3,9 pentru domeniul sanatatii. In anul 2021 a crescut la 5,4 alocarea, iar prognoza pentru 2022 este in jur de 5,2%. Desigur, in functie de necesarul de finantare suplimentara, daca este cazul, cu ocazia rectificarilor bugetare poate fi analizata necesitatea suplimentarii acestora. (…) Cheltuielile de sanatate au inregistrat in ultimii 5 ani o crestere mult mai accelerata decat cresterea PIB. Daca PIB a crescut in medie cu 85%, cheltuielile in Sanatate au crescut cu 143%”, a declarat secretarul de stat la conferinta ‘Banul investit in sanatate si multiplicarea lui in economie: legatura dintre investitiile in sistem si speranta de viata sanatoasa activa’, citat de Agerpres.

Potrivit demnitarului, cheltuielile cu Sanatatea au crescut in perioada 2015 – 2022 de la 28 miliarde de lei la 68 miliarde de lei.

“Referitor la cheltuielile de Sanatate, daca ne uitam strict matematic la acestea in perioada 2015 – 2022 vom observa niste lucruri interesante. Acestea au crescut cu 143% . Este o cifra importanta. In suma neta, chiar daca reprezinta detalii, au crescut de la 28 de miliarde la in jur de 68 de miliarde de lei alocare. (…) Se poate observa ca decidentii aloca importanta Sanatatii”, a mai precizat Mihai Diaconu potrivit sursei citate.

Etichete: cheltuieli de sanatate, PIB, PIB sanatate, mihai diaconu ministerul finantelor

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: