Diabetul de tip I ar putea fi vindecat de un medicament utilizat in tratamentul bolilor cardiovasculare

12/11/2014

Diabetul de tip I ar putea fi vindecat de un medicament utilizat in tratamentul bolilor cardiovasculare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/diabetul-de-tip-i-ar-putea-fi-vindecat-de-un-medicament-utilizat-in-tratamentul-bolilor-cardiovasculare/

pastileOamenii de stiinta americani de la University of Alabama din Birmingham au folosit un medicament utilizat in mod obisnuit pentru controlul tensiunii arteriale, intr-un experiment pe soareci bolnavi de diabet de tipul I. Cercetatorii au descoperit ca animalele s-au vindecat complet de aceasta boala dupa administrarea tratamentului.

Medicamentul folosit in cadrul acestui studiu este prescris de medici pentru controlul hipertensiunii arteriale, ameliorarea durerilor toracice produse de afectarea coronarelor (angina pectorala, a aritmiilor, cat si pentru tratamentul in cazulĀ  infarctului miocardic acut.

Dupa rezultatele bune obtinute in urma testelor de laborator pe cobaii cu diabet de tip I, se estimeaza ca primele teste clinice pe oameni vor incepe in cursul anului viitor, informeaza Daily Mail.

Diabetul de tip I este de obicei diagnosticat in cazul copiilor si a tinerilor. Doar 5% dintre bolnavii de diabet sufera de tipul I, cand organismul nu produce destula insulina, hormon necesar pentru controlarea glicemiei.

Astfel, testele clinice viitoare vor avea o abordare diferita fata de tratamentele actuale contra diabetului, concentrandu-se mai mult pe celulele specializate din pancreas, numite celule beta, care produc insulina.

Oamenii de stiinta de la universitatea americana au dovedit, in urma unor cercetari indelungate, ca nivelul crescut de zahar din sange face ca organismul sa produca in cantitati excesive o proteina numita TXNIP, al carei nivel creste in interiorul celulelor beta ca raspuns la diabet si despre care nu se stia ca este importanta in functionarea acestor celule.

Prea multe proteine TXNIP in interiorul celulelor beta pancreatice duce la moartea acestora,ceea ce afecteaza efortul organismului de a produce insulina, contribuind astfel la dezvoltarea diabetului, informeaza si Mediafax.

Cercetatorii au descoperit ca medicamentul cu pricina poate reduce nivelul de proteine TXNIP din celulele beta pana la un nivel la care, practic, diabetul poate fi considerat vindecat.

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. turzai susana says:

    Am un copil de 8 anisori cu diabet tip I. As vrea tare mult sa- l vindec de tot si sa fie iar ca inainte.va rog ajutati- ma, sunt disperata.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: