Stiri medicale

Dezvoltarea sistemului de telemedicina

Data ultimei actualizari: 20/12/2012

Cu sprijinul Agentiei de Dezvoltare a Comertului din Statele Unite ale Americii (USTDA), Ministerul Sanatatii intentioneaza dezvoltarea sistemului de telemedicina, in zonele rurale si greu accesibile.

In luna septembrie a acestui an, Ministerul Sanatatii a primit din partea Agentiei Americane pentru Comert si Dezvoltare suma de 422.786  dolari pentru implementarea sistemului de telemedicina si telecomunicatii in domeniul asistentei medicale primare in zone rurale, izolate. Dupa Bucuresti si Tg. Mures, in prezent, in sistemul sanitar se testeaza al treilea nod de telemedicina care este la Iasi si prin care sunt conectate 30 spitale din zona Moldovei.Acest sistem poate fi aplicat, insa, si cabinetelor medicale din zonele rurale care pot fi conectate la centrele de receptie a datelor medicale din spitalele judetene.“Finantarea ne va permite efectuarea unui studiu de fezabilitate care sa ne evidentieze imbunatatirile ce se pot aduce asistentei medicale din zonele rurale, greu accesibile. Nu suntem la prima colaborare in acest sens cu partea americana, mai avem un proiect pilot implementat in zona Deltei Dunarii, care functioneaza de câteva luni si prin care am facut legatura dintre 10 cabinete medicale din sate izolate la spitalul judetean din Tulcea”, a declarat la acea data subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat.

 

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.