Dezbatere publica privind normele de aplicare a Legii autismului

16/03/2016

Dezbatere publica privind normele de aplicare a Legii autismului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dezbatere-publica-privind-normele-de-aplicare-a-legii-autismului/

ministerul-sanatatii2Pe site-ul Ministerului Sanatatii au fost publicate normele metodologice de aplicare a Legii autismului nr. 151/2010, care in termen de 10 zile se afla in dezbatere publica.

Fiecare persoana diagnosticata cu tulburare de spectru autist (TSA) si tulburari de sanatate mintala asociate beneficiaza de servicii de sanatate medicale si conexe actului medical prevazute in pachetul de servicii de baza, in conditiile contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, in limita fondurilor aprobate prin legea bugetului de stat., scrie in normele mentionate.

Conform aceluiasi document, depistarea precoce se realizeaza prin intermediul screening-ului tulburarilor de spectru autist si tulburarilor de sanatate mintala asociate si reprezinta un serviciu profesional medical efectuat de catre medicul de medicina de familie.

Depistarea precoce se efectueaza pentru intreaga populatie pediatrica cu varsta cuprinsa intre 0 si 3 ani si se realizeaza pe baza unui chestionar tip screening, care va fi aplicat la evaluarile periodice efectuate obligatoriu la 12, 18, 24, 36 de luni de catre medicul de familie la care este inregistrat copilul.

Diagnosticul de autism infantil, tulburare de spectru autist si sindromul Asperger, diagnosticul altor tulburari de sanatate mintala asociate este stabilit de medicul specialist conform criteriilor europene in domeniu.

Evaluarea psihiatrica si diagnosticul psihiatric sunt realizate de catre medicul specialist in specialitatile psihiatrie pediatrica si in specialitatile care au fost asimilate acesteia, mai scrie in documentul citat.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati