Dezbatere publica despre activitatea de transplant in spitalele judetene

05/09/2019

Dezbatere publica despre activitatea de transplant in spitalele judetene

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dezbatere-publica-despre-activitatea-de-transplant-in-spitalele-judetene/

Ministerul Sanatatii (MS) va pune in dezbatere publica un act normativ cu indicatori de management pentru activitatea de transplant in spitalele judetene, astfel incat toate aceste unitati sa dezvolte centre de prelevare.

“Cand elaboram acte normative in Ministerul Sanatatii schimbam destine. Au fost deja modificate acte normative pentru a se facilita accesul pacientilor la Programul de dializa si a fost majorat tariful pentru acest serviciu medical. In viitor, pentru transplant, deoarece avem nevoie de organe pentru aceasta activitate, impreuna cu reprezentantii Agentiei Nationale de Transplant intentionam sa impulsionam activ procesul de donare. Din 15 septembrie, vom pune in dezbatere publica un act normativ cu indicatori de management pentru activitatea de transplant la nivelul spitalelor judetene, astfel incat toate aceste unitati sa dezvolte centre de prelevare”, a declarat ministrul Sorina Pintea, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Sanatatii.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Boala Renala Diabetica

De altfel, Ministerul Sanatatii a semnat acorduri cu Moldova si Ungaria, iar in aceasta perioada se negociaza cu Italia. Impreuna cu CNAS urmeaza sa fie elaborat un pachet de servicii medicale pentru pacientul posttransplant, astfel incat sa beneficieze de servicii medicale integrate.

“Astept propuneri si pentru alte patologii, deoarece foarte multe modificari legislative s-au realizat in urma dialogului cu pacientii”, a mai afirmat ministrul Sanatatii.

Etichete: transplant organe romania, transplant spitale judetene, prelevare organe, dezbatere ministerul sanatatii

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Acces restrictionat la Spitalul de Boli Infectioase Constanta din cauza gripei

Companie pharma amendata cu 13 milioane de euro pentru ca a intarziat accesul bolnavilor de cancer la citostatice mai ieftine

Dr. Streinu-Cercel: Nu mai umblati dupa teste de gripa pentru ca le faceti degeaba

Dr. Rafila, despre coronavirusul din China: Riscul exista, nu poate fi exclus

Conditii pentru inlocuirea Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate