Dezbatere publica despre activitatea de transplant in spitalele judetene

05/09/2019

Dezbatere publica despre activitatea de transplant in spitalele judetene

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dezbatere-publica-despre-activitatea-de-transplant-in-spitalele-judetene/

Ministerul Sanatatii (MS) va pune in dezbatere publica un act normativ cu indicatori de management pentru activitatea de transplant in spitalele judetene, astfel incat toate aceste unitati sa dezvolte centre de prelevare.

“Cand elaboram acte normative in Ministerul Sanatatii schimbam destine. Au fost deja modificate acte normative pentru a se facilita accesul pacientilor la Programul de dializa si a fost majorat tariful pentru acest serviciu medical. In viitor, pentru transplant, deoarece avem nevoie de organe pentru aceasta activitate, impreuna cu reprezentantii Agentiei Nationale de Transplant intentionam sa impulsionam activ procesul de donare. Din 15 septembrie, vom pune in dezbatere publica un act normativ cu indicatori de management pentru activitatea de transplant la nivelul spitalelor judetene, astfel incat toate aceste unitati sa dezvolte centre de prelevare”, a declarat ministrul Sorina Pintea, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Sanatatii.

De altfel, Ministerul Sanatatii a semnat acorduri cu Moldova si Ungaria, iar in aceasta perioada se negociaza cu Italia. Impreuna cu CNAS urmeaza sa fie elaborat un pachet de servicii medicale pentru pacientul posttransplant, astfel incat sa beneficieze de servicii medicale integrate.

“Astept propuneri si pentru alte patologii, deoarece foarte multe modificari legislative s-au realizat in urma dialogului cu pacientii”, a mai afirmat ministrul Sanatatii.

Etichete: transplant organe romania, transplant spitale judetene, prelevare organe, dezbatere ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19