Dezbatere asupra proiectului privind normele de aplicare a prevederilor referitoare la cardul de sanatate

12/01/2015
Dezbatere asupra proiectului privind normele de aplicare a prevederilor referitoare la cardul de sanatate

Dezbatere asupra proiectului privind normele de aplicare a prevederilor referitoare la cardul de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dezbatere-asupra-proiectului-privind-normele-de-aplicare-prevederilor-referitoare-la-cardul-de-sanatate/

ministerul-sanatatiiMinisterul Sanatatii va organiza o dezbatere asupra proiectului privind normele de aplicare a prevederilor referitoare la cardul de sanatate.

Vineri, 16 ianuarie, la sediul Institutului National de Sanatate Publica va avea loc o dezbatere avand ca tema proiectul de Hotarare de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate.

Acesta prevede ca utilizarea efectiva a cardului national de asigurari sociale de sanatate de catre asigurati si furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale se va face incepand cu 1 februarie 2015.

Potrivit altor prevederi ale proiectului, asiguratul va suporta contravaloarea cardului national, precum si cheltuielile aferente distributiei acestuia, in situatia solicitarii eliberarii unui duplicat ca urmare a pierderii, furtului sau deteriorarii acestuia, precum si in situatia modificarii datelor personale de identificare.

Titularul sau imputernicitul cardului poate in termen de 15 zile calendaristice de cand l-a pierdut, i-a fost furat sau si-a modificat datele personale sa solicite prin intermediul casei de asigurari de sanatate eliberarea unui nou card national, pe baza unei cereri insotite de dovada platii contravalorii cardului si a cheltuielilor de distributie a acestuia.

“Eliberarea unui nou card national se face in termen de 30 de zile calendaristice de la depunerea unei cereri la casa de asigurari de sanatate in a carei evidenta se afla persoana respectiva. Acordarea serviciilor medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale se realizeaza pe baza unei adeverinte eliberate de casele de asigurari de sanatate pana la eliberarea unui nou card national”, scrie in proiectul de pe site-ul ministerului, conform Agerpres.

Timpul alocat luarii cuvantului pentru fiecare vorbitor va fi de 3 minute.

Potrivit legislatiei in vigoare, dezbaterea publica se va incheia in momentul in care toti solicitantii inscrisi la cuvant si-au exprimat recomandarile cu referire concreta doar la proiectul de act normativ in discutie

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: