Dexametazona, utilizata in Franta in cazul pacientilor Covid

17/06/2020
Dexametazona, utilizata in Franta in cazul pacientilor Covid

Dexametazona, utilizata in Franta in cazul pacientilor Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dexametazona-utilizata-in-franta-in-cazul-pacientilor-covid/

Dexametazona, un steroid ce s-a dovedit eficient in tratarea bolnavilor de COVID-19 cu simptomele cele mai grave, potrivit rezultatelor anuntate de cercetatori britanici, este ”deja utilizata pe scara larga” in spitalele franceze, a declarat o specialista in boli infectioase, citata de agentia AFP.

”Dexametazona face parte din familia corticosteroizilor. (…) In Franta, corticosteroizii au fost administrati foarte rapid pacientilor care aveau COVID-19 deoarece reduce inflamatia la nivelul plamanilor. Stim ca este un tratament care functioneaza, l-am utilizat pe scara larga”, a declarat pentru radio France Inter Karine Lacombe, sefa sectiei de boli infectioase din cadrul spitalului Saint-Antoine (AP-HP) din Paris, potrivit Agerpres.

Responsabili din cadrul vastului studiu clinic britanic Recovery au anuntat, marti, ca acest medicament reduce cu o treime rata deceselor in cazul pacientilor conectati la aparate pentru ventilatie artificiala si cu o cincime la pacientii carora li se administra oxigen, dar nu erau intubati.

Ansamblul de date care au permis cercetatorilor sa ajunga la aceste concluzii nu au fost inca publicate.

Guvernul britanic a anuntat ca acest tratament va fi folosit imediat pentru a trata pacientii vizati, mai transmit sursele citate.

Acest medicament este utlizat pentru efectele sale antiinflamatoare si imunosupresoare puternice.

Responsabili din cadrului studiului britanic Recovery au indicat ca ”un deces din opt ar putea fi evitat datorita acestui tratament la pacientii ventilati artificial”.

Etichete: dexametazona, tratament covid-19, tratament coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: