Despre procesul de acreditare in cazul unitatilor sanitare din ambulatoriu

09/11/2017

Despre procesul de acreditare in cazul unitatilor sanitare din ambulatoriu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/despre-procesul-de-acreditare-in-cazul-unitatilor-sanitare-din-ambulatoriu/

Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS) este autoritate publica centrala in domeniul managementului calitatii in sanatate, reglementata prin aparitia Legii 185/2017 privind asigurarea calitatii in sistemul de sanatate.

Potrivit Legii 18512017, incepe si procesul de acreditare a unitatilor sanitare din ambulatoriu, prin inscrierea acestora, conform art. 20, alin 1) si 2), in proces de acreditare.

In acest sens, ANMCS face urmatoarele precizari:

1. Unitatile sanitare din ambulatoriu, care doresc sa incheie contract cu casa de asigurari de sanatate, trebuie sa se inscrie in procesul de acreditare completand un formular online de pe site-ul www.anmcs.gov.ro .

Inscrierea poate fi facuta pana la data de 31.12.2017. Inscrierea in procesul de acreditare nu implica nicio taxa.

2. Documentele solicitate de ANMCS pentru inscriere sunt aceleasi cu cele care au fost solicitate de casele de asigurari de sanatate pentru evaluarea in vederea contractarii.

3. Procesul de evaluare in vederea acreditarii de catre ANMCS se va baza pe Standardele  de  acreditare  a  unitatilor  sanitare  din  ambulatoriu,  realizate  de experti in  domeniul  managementului  calitatii in  sanatate.

Puncte de vedere asupra Standardelor de acreditare urmeaza a fi primite de la grupurile de lectura, formate din reprezentanti ai organizatiilor profesionale, organizatiilor sindicale si asociatiilor de pacienti, reprezentate in Colegiul Director al ANMCS.

Standardele de acreditare vor fi puse in dezbatere publica pe site-ul institutiei la rubrica “Transparenta decizionala”.

Orice reprezentant al unei asociatii profesionale, al unei asociatii de pacienti, dar si orice profesionist din sanatate poate trimite propuneri si observatii in perioada in care proiectul Standardelor se afla in dezbatere publica.

Toate aceste propuneri vor fi analizate. Standardele trebuie aprobate prin unanimitate de membrii Colegiul Director al ANMCS si apoi publicate in Monitorul Oficial.

4. Incepand din primul trimestru din anul 2018, va demara programarea vizitelor de evaluare a unitatilor sanitare din ambulatoriu. Detalii despre calendarul vizitelor, precum si legate de instrumentele folosite vor fi anuntate in timp util pe site-ul www.anmcs.gov.ro .

5. Taxa de evaluare in vederea acreditarii urmeaza a fi stabilita de catre  Colegiul Director al ANMCS si va fi anuntata din timp. Valoarea taxei va fi stabilita in functie de complexitatea unitatii sanitare si durata vizitei de evaluare.

Pentru orice alte informatii sau clarificari cei interesati se pot adresa ANMCS prin intermediul e-mailului ambulatoriu@anmcs.gov.ro .

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati