Stiri medicale

Despre asigurari

Data ultimei actualizari: 09/11/2012

Conform prevederilor proiectului Legii de organizare si functionare a sistemului sanitar, sistemul de asigurari din Romania  se va putea reorganiza pe principiul mutualitatii. Astfel, casele de asigurari de sanatate se vor putea transforma in societati mutuale de asigurari.

Masura urmareste realizarea unui echilibru intre nevoia de servicii medicale si cheltuielile din sanatate. De asemenea se doreste un mai mare control al fondurilor colectate de la asigurati, precum si asigurarea unei competitii intre asiguratori care sa creasca calitatea serviciilor oferite. Viitoarele societati mutuale vor gestiona pachetul de servicii de baza oferit asiguratilor din contributia acestora, dar vor avea posibilitatea de a oferi si pachete suplimentare si complementare in cadrul asigurarilor facultative. Proiectul Legii Sanatatii se afla in dezbatere si avem desemnata o intreaga echipa de specialisti condusa de dr. Vasile Cepoi care se ocupa de acest subiect. Adoptarea proiectului depinde de rezultatele obtinute in urma dezbaterilor, dar si de programul guvernamental . Astazi ne-am intâlnit cu specialisti din Franta si Belgia, care au expertiza pe domeniul societatilor mutuale de asigurare. Consideram ca Romania are voie sa greseasca in acest domeniu nou, dar nu are dreptul de a repeta greselile altora. Din aceasta cauza am cerut sprijinul celor care utilizeaza mai demult aceste modele in sistemul lor”, a declarat Raed Arafat, ministrul Sanatatii. Trebuie mentionat ca  toate acestea sunt variante de lucru in dezbatere.

 

Stire realizata de Echipa FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.