Deputat: Medicina primara, tratata de guvernanti la categoria “si altele”

28/06/2019
Deputat: Medicina primara, tratata de guvernanti la categoria “si altele”

Deputat: Medicina primara, tratata de guvernanti la categoria “si altele”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/deputat-medicina-primara-tratata-de-guvernanti-la-categoria-si-altele/

Antoneta Ionita, deputat de Braila, este de parere ca medicina de familie pe care orice sistem public de sanatate o pune la baza constructiei sale si o trateaza cu respect continua sa fie batjocorita in Romania. Potrivit parlamentarului, efectele vor fi pe termen lung.

In ciuda numeroaselor promisiuni, veniturile medicilor de familie sunt plafonate si, de mai bine de un an, exista o discrepanta uriasa intre salariul unui medic care lucreaza la stat si cel al unui medic de familie. Salariul unui medic dintr-un spital public este astazi egal cu veniturile unui medic de familie, din care acesta trebuie sa suporte cheltuielile de intretinere a cabinetului, plata materialelor de curatenie si a altor consumabile, utilitatile, salariul asistentei, taxele si impozitele.

Medicinei primare, tratata de guvernanti la categoria “si altele”, i s-a promis repararea inechitatii, in anul 2019, prin semnarea unui nou contract-cadru si alocarea unui buget crescut fata de 2018. Suntem la jumatatea anului si contractul-cadru nu este nici acum semnat. Medicii de familie nu au beneficiat de niciun fel de majorare! Doar de bataia de joc si de promisiunile de la ministere si de la Casa Nationala de Asigurari Sociale de Sanatate! O casa de sanatate care a tot amanat, de trei ori numai in ultimul an, semnarea contractului-cadru cu medicii de familie!”, precizeza deputatul Antoneta Ionita citata de Realitatea de Resita.

Parlamentarul mai reaminteste faptul ca partidul aflat majoritar la guvernare a promis ca, pentru a creste veniturile medicilor, va decide neimpozitarea acestora, o masura care nu s-a luat pana in prezent.

Etichete: medicina primara, medicii de familie, medicina de familie, contract-cadru

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: