Delta Plus, o noua mutatie a tulpinii indiene a coronavirusului, studiata de oamenii de stiinta

23/06/2021

Delta Plus, o noua mutatie a tulpinii indiene a coronavirusului, studiata de oamenii de stiinta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/delta-plus-o-noua-mutatie-a-tulpinii-indiene-a-coronavirusului-studiata-de-oamenii-de-stiinta/

Autoritatile sanitare indiene au anuntat descoperirea a 22 de cazuri de infectare cu o mutatie a variantei Delta deja raspandite a coronavirusului, denumita ”Delta Plus”, relateaza agentia DPA si Agerpres.

Prezenta la ora actuala in cel putin 70 de tari, varianta Delta mai contagioasa a coronavirsului SARS-CoV-2, detectata prima data in India, este responsabila pentru valul epidemic devastator din aceasta tara.

Insa in timp ce acest val epidemic scade in intensitate in India, atentia a inceput sa se indrepte catre Delta Plus, o varianta apropiata celei raspandite. Delta Plus a fost deja identificata in opt alte tari in afara Indiei, potrivit secretarului federal indian pentru sanatate, Rajesh Bhushan, mai scriu sursele citate.

Totusi, pe baza a ceea ce se stie pana in prezent despre transmisibilitatea si virulenta ei, Delta Plus este cel putin deocamdata considerata in India ”varianta de interes” (VOI), nu ”varianta care determina ingrijorare” (VOC), cum este cazul variantei Delta.

”Focarele par deocamdata mici in privinta numarului (imbolnavirilor), dar nu dorim ca ea sa devina mai semnificativa”, a spus Bhushan despre noua varianta identificata, adaugand ca sunt in desfasurare studii in privinta eficacitatii vaccinurilor impotriva acestei variante.

Etichete: varianta indiana coronavirus, varianta delta coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati