CMMB: Deficitul de personal la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov este enorm

29/07/2021
CMMB: Deficitul de personal la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov este enorm

CMMB: Deficitul de personal la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov este enorm

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/deficitul-de-personal-la-serviciul-de-ambulanta-bucuresti-ilfov/

Ambulanta la nevoie se cunoaste! Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB ) cere masuri pentru asigurarea unei resurse umane suficiente pentru Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

“Auzim de nenumarate ori in jurul nostru: Avem nevoie de o ambulanta. Serviciul de Ambulanta raspunde la mii de solicitari zi de zi, indiferent de vreme, indiferent de moment. Medici, asistenti medicali, ambulantieri, operatori – toti fac parte din serviciul de ambulanta si depun eforturi, clipa de clipa, pentru sanatatea populatiei. In Bucuresti – Ilfov, aproximativ 900 de persoane, dintre care circa 100 de medici, deservesc un numar de 2.583.460 locuitori (2.139.439 in Bucuresti si 444.021 in judetul Ilfov – la 1.07.2019 conform Institutului National de Statistica) la care se adauga un procent de minim 100% pentru persoanele aflate in tranzit, studenti, cetateni straini.”, se precizeaza intr-un comunicat al CMMB.

Din pacate, deficitul de personal cu care se confrunta serviciul de ambulanta este enorm. Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) aduce in atentie importanta serviciului public de ambulanta.

In aceste conditii, CMMB face un apel pentru masuri urgente si concrete pentru asigurarea de resurse umane suficiente pentru a acoperi nevoile bucurestenilor.

“Medicii de medicina de urgenta care deservesc Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov sunt mereu in alerta. Pentru ei, in multe situatii, viata inseamna decizie si actiune de moment. Ii vedem pe teren, auzim sirenele in trafic, stim ca, daca avem o problema si apelam serviciul de urgenta, la noi va ajunge o ambulanta, ii vedem la manifestari sportive, spectacole, peste tot acolo unde este nevoie. De Ziua Nationala a Ambulantei, gandurile noastre se indreapta spre colegii nostri medicii de pe ambulanta, oamenii pentru care medicina inseamna munca de teren zilnica, pe strada sau la domiciliul pacientului, intr-o fuga neincetata pentru a raspunde tuturor solicitarilor. De asemenea, nu putem sa nu atragem din nou atentia asupra nevoii acute de personal, inclusiv de medici, cu care se confrunta acest serviciu”, a declarat prof. dr. Catalina Poiana, presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti.

Numai anul trecut, Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a raspuns unui numar de aproximativ 550.000 de solicitari. Aceasta inseamna, in medie, aproape 23 de solicitari pe ora, in fiecare ora a fiecarei zile.

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov dispecerizeaza in medie 98 de echipaje pe tura de zi, dintre care 88 de echipaje proprii si 10 echipaje ale serviciilor de ambulanta private, iar pe tura de noapte 81 de echipaje dintre care 73 echipaje proprii si 8 echipaje ale ambulantelor privat.

Etichete: serviciul de ambulanta bucuresti-ilfov, personal ambulanta bucuresti, colegiul medicilor bucuresti

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: