Deficit major de medici la Spitalul Judetean de Urgenta Botosani

31/01/2022
Deficit major de medici la Spitalul Judetean de Urgenta Botosani

Deficit major de medici la Spitalul Judetean de Urgenta Botosani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/deficit-major-de-medici-la-spitalul-judetean-de-urgenta-botosani/

Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta ‘Mavromati’ Botosani se confrunta cu un deficit major de personal, care afecteaza activitatea curenta.

Potrivit medicului sef al UPU, Ramona Guraliuc, unitatea are doar 13 medici, dintr-o schema de personal care prevede 32 de cadre medicale cu studii superioare.

In prezent, UPU functioneaza cu sase medici primari de medicina de urgenta, trei medici specialisti in medicina de urgenta, trei medici de familie cu competenta de medicina de urgenta si un medic generalist cu competenta de medicina de urgenta.

“Este foarte greu. Nu reusim sa acoperim garzile, respectiv turele, si suntem asaltati de un numar foarte mare de pacienti. Am depasit chiar 200 in 24 de ore. Am in activitate 13 din 32 de medici, niste medici care de-a lungul timpului au lucrat in serviciul de urgenta si care sunt si ei cu comorbiditati la randul lor si care foarte greu isi desfasoara activitatea. Avem trei linii de garda, doua in serviciul de urgenta si unul pe ambulanta de terapie intensiva mobila, sapte zile din sapte, 24 din 24. Evident ca ne este foarte greu. Unii dintre noi am mai dezvoltat si aceasta patologie (n.r. – COVID-19) si am intrat si in izolare”, a declarat Dr. Ramona Guraliuc, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, medicul sustine ca, prin evitarea consultului la medicii de familie, pacientii ajung direct in UPU.

Etichete: medici UPU, medici spitalul judetean botosani, posturi medici botosani

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: