Deficit de sute de cadre medicale la Spitalul Judetean Arad

24/02/2023
Deficit de sute de cadre medicale la Spitalul Judetean Arad

Deficit de sute de cadre medicale la Spitalul Judetean Arad

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/deficit-de-sute-de-cadre-medicale-la-spitalul-judetean-arad/

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad inregistreaza un deficit de sute de angajati. 20% din posturile prevazute in schema sunt neocupate, iar deficitul cel mai mare este la medici, unde 30% din posturile prevazute sunt neocupate.

Potrivit datelor transmise de conducerea spitalului, din 3.170 de posturi, 666 nu sunt ocupate in acest moment, relateaza Agerpres.

In cazul medicilor, exista prevazute 359 de posturi, dar numai 249 de angajati, ceea ce inseamna ca 30% din posturi au ramas neocupate. La asistenti medicali, din 1.234 de posturi prevazute, 25% au ramas vacante, adica ar mai fi nevoie de 291 de persoane pentru completarea schemei de personal.

“Deficit de medici se inregistreaza in specialitatile medicina de urgenta, radiologie si imagistica medicala, boli infectioase, cardiologie interventionala, reumatologie si pediatrie. Blocarea angajarilor este o problema, dar si faptul ca la unele concursuri, cum ar fi pentru posturi in medicina de urgenta, nu se prezinta medici candidati. In perioada urmatoare, in conformitate cu propunerile medicilor sefi de sectii, compartimente si servicii medicale – membri ai Consiliului Medical al SCJU Arad, prin sedinta de Comitet Director al SCJU Arad, vom proceda la scoaterea la concurs a unor posturi medicale”, a transmis, conducerea unitatii sanitare.

Conform sursei citate, angajarile se vor face pe baza unui contract de prestari servicii, in cazul medicilor si asistentilor, contracte care se incheie insa pe perioada determinata.

Pentru a asigura serviciile medicale complete, angajatii fac ore suplimentare, dar care nu sunt platite, fiind acordate in schimb zile libere in functie de orele lucrate. Totusi, in cazul asistentilor medicali, reprezentantii spitalului sustin ca numarul acestora acopera volumul de munca, chiar daca sunt mai putini decat prevede schema de personal, asta pentru ca gradul de ocupare a paturilor este de 60%.

Etichete: spitalul judetean arad, angajati spitalul judetean arad, cadre medicale spitalul judetean arad

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: