Deficit de medici si neacordarea tichetelor de masa in Teleorman

21/06/2017

Deficit de medici si neacordarea tichetelor de masa in Teleorman

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/deficit-de-medici-si-neacordarea-tichetelor-de-masa-in-teleorman/

Reprezentantii Uniunii Judetene Sanitas Teleorman au solicitat, marti, Comisiei de Dialog Social rezolvarea deficitului de medici si acordarea tichetelor de masa restante, acestea fiind doua probleme care afecteaza major sistemul de sanatate, potrivit presedintelui Sanitas la nivel judetean, Victoria Clinceanu.

“Am rezolvat problemele prin acest dialog social. Avem nevoie de medici, foarte multi medici. Sunt spitale care se vor desfiinta din cauza neputintei medicilor sa ajunga acolo. Spitalul judetean Alexandria este foarte solicitat. Nu putem ajunge la a desfiinta un spital, la Turnu, Zimnicea. In ceea ce priveste tichetele de masa, Spitalul Judetean nu are probleme cu tichetele, exista probleme la spitalul din Zimnicea si la spitalul din Turnu Magurele”, a spus Victoria Clinceanu, conform Agerpres.

Conducerile unitatilor spitalicesti in care se inregistreaza probleme in privinta acordarii tichetelor si a deficitului de personal au sustinut ca medicii nu sunt interesati de ocuparea posturilor vacante din cauza infrastructurii locale, a lipsei locuintelor de serviciu. In privinta acordarii tichetelor de masa, managerii sustin ca bugetul nu le permite acordarea acestor drepturi salariale.

Potrivit secretarului de stat la Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social, Marius Sepi, prezent la sedinta Comisiei de Dialog Social, in programul Guvernului exista preocupare pentru sistemul de sanatate, iar pentru problemele semnalate de medicii din Teleorman exista si solutii.

“Nu putem repara de pe azi pe maine totul, dar prin transferul de la bugetul de stat, stim bine ca este prevedere de la 1 ianuarie, se va acorda acea norma de hrana in valoarea la doua salarii minime pe economie si atunci nu vor mai avea aceste probleme. Toti salariatii bugetari vor beneficia de aceasta crestere de venituri prin norma de hrana.” a declarat Marius Sepi, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, pornind de la aceasta idee, dar si prin grija primarilor de a asigura medicilor strictul necesar pentru desfasurarea activitatii, in Teleorman, dar si in alte judete ale tarii, problema deficitului de personal s-ar putea rezolva.

La nivelul Spitalului judetean de Urgenta din Alexandria exista un deficit de 44 de medici si 68 de asistente.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala