Deficit de 41 de medici de familie la nivelul judetului Brasov

28/06/2023
Deficit de 41 de medici de familie la nivelul judetului Brasov

Deficit de 41 de medici de familie la nivelul judetului Brasov

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/deficit-de-41-de-medici-de-familie-la-nivelul-judetului-brasov/

La nivelul judetului Brasov se inregistreaza, in prezent, un deficit de 41 de medici de familie. 12 comune nu au niciun doctor care sa asigure asistenta medicala primara, potrivit unui raport al DSP.

Conform acestuia, in judetul Brasov exista 298 de medici de familie – majoritatea, 233, in mediul urban si 65 in mediul rural – intregistrandu-se un deficit de 41 medici de familie – 17 in mediul urban si 24 in mediul rural, relateaza Agerpres.

Cele 12 comune fara medic de familie sunt: Augustin, Beclean, Bunesti, Cata, Cincu, Crizbav, Holbav, Lisa, Sambata de Sus, Soars, Ticus, Ungra.

In Cata, Cincu, Crizbav, Holbav si Ungra s-au deschis puncte secundare de lucru ale medicilor de familie, in Jibert, Parau si Teliu exista in derulare proiecte de infiintare a unor centre comunitare integrate, iar in comunele Budila, Cata, Hoghiz, Maierus si Ucea exista asistenti medicali comunitari.

Potrivit sursei citate, in judet functioneaza 10 centre de permanenta si este in faza de aprobare, la Ministerul Sanatatii, operationalizarea inca a unuia, in comuna Sanpetru, limitrofa municipiului Brasov.

Conform aceluiasi document, in judetul Brasov functioneaza 14 spitale publice si 14 private.

Etichete: medici de familie brasov, posturi medici de familie brasov

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

 1. Dr.Latcan Elena says:

  Respect Dle Ministru Rafila!
  Scolarizati gratuit mii de mefivi de familie si akte spcialitati si-,i lasati sa plece sa lucreze in alte tari,si romanii oe care acesti rezidenti sunt platiti 4–5-6 ani sa se specializeze,nu gasesv in tara ,nedici care sa ke ofere servicii medicale de care au nevoie.
  Am vazut ca in tarile din vestil Europei Soecializarile se platesc,ka noi nu.Propunerea mea ar fi ,corecta oentru noi romanii,sa face sa incheiati contracte cu acesti medici pe 5 ani si sa-i repartizsti in toate localitatilre de oe tot cuprisul tarii.Ce medic tanar specialist refuza ac.repartizare ,sa-si plateasca costul scolarizarii si sa plece in orice tara doreste el.
  Cu stima
  Dr.Elena Latcan
  Nedic Orimar ORL
  Doctor in Medicina
  Comprtenta Chirurgie Reconstructie protetica oro-maxilo-faciala
  Director,proprietar si antreprenor la
  CENTRUL MEFICAL PRAIN-Pentru Redarea Auzului si Infatissrii Normale
  Ma lupt sa angajez personal din Romania si nu gasesc!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: