Decizie privind indemnizatiile de hrana pentru personalul din sistemul sanitar

20/02/2019

Decizie privind indemnizatiile de hrana pentru personalul din sistemul sanitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/decizie-privind-indemnizatiile-de-hrana-pentru-personalul-din-sistemul-sanitar/

Executivul a aprobat ca indemnizatiile de hrana pentru personalul din cadrul institutiilor din sistemul sanitar si de asistenta sociala sa nu se ia in calcul la determinarea limitei de 30% prevazuta la art. 25, alin 2 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare.
In acest sens, art. 36 alin. (1) din Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 114/2018 a fost completat cu un nou alineat (11), cu urmatorul cuprins:

“(11) Cuantumul indemnizatiilor de hrana acordate conform alin. (1) personalului din cadrul institutiilor din sistemul sanitar si de asistenta sociala nu se ia in calcul la determinarea limitei prevazute la art. 25 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare.”

“Aceasta modificare legislativa se impunea deoarece, in conditiile in care indemnizatia de hrana se includea in procentul de 30% stabilit prin dispozitiile legale, personalul din sistemul sanitar nu ar putea beneficia de acest drept individual salarial stabilit prin legea avand in vedere ca prin lipsa acestei masuri s-ar depasi procentul stabilit la nivel de ordonator principal de credite”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati