Decizia privind stimulentele pentru vaccinare tine cont de impactul pozitiv pentru banul public

29/07/2021
Decizia privind stimulentele pentru vaccinare tine cont de impactul pozitiv pentru banul public

Decizia privind stimulentele pentru vaccinare tine cont de impactul pozitiv pentru banul public

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/decizia-privind-stimulentele-pentru-vaccinare/

Prim-ministrul Florin Citu spune ca, la acest moment, nu exista o practica la nivelul UE care a demonstrat ca aprobarea unor stimulente va duce la cresterea semnificativa a vaccinarii.

El a subliniat ca la luarea unei decizii finale pe acest subiect va tine cont si de un ‘impact pozitiv’ pentru banul public.

“In momentul in care vor avea o forma finala si un buget si vom vedea cum vor fi integrate in rectificarea bugetara, ele pot fi aprobate. Eu m-am uitat si in alte tari si am vazut ca astfel de masuri au fost folosite prin anumite tari, dar nu foarte mult. Nu este o practica ce a demonstrat ca va duce la cresterea dramatica sau semnificativa a vaccinarii. Dar, repet, daca specialistii sustin ca este o masura care va duce la crestere, ne vom uita si noi. Pana la urma, as vrea sa ma uit, de fiecare data cand e vorba de banul public, ca impactul este unul in care nu doar irosim resurse si ca avem si un impact pozitiv pentru banul public”, a afirmat Florin Citu, citat de Agerpres.

Seful Executivului a punctat, in context, ca vaccinarea salveaza vieti.

“La inceputul anului ne-a fost prezentata o strategie de la Ministerul Sanatatii prin care ofeream stimulente medicilor de familie care sa intre in campania de vaccinare. Am fost de acord, suma era foarte mare – vorbim de miliarde de lei, peste un miliard de lei, parca – si totusi campania nu a dat rezultatele pe care le-am dorit, de aceea sunt sceptic, dar de fiecare data ascult argumentele, le vad si vedem daca solutia este pana la urma una pe care o agream cu totii, impreuna cu specialistii, voi fi de acord. Rezultatul este cel care conteaza. Pana acum, o parte din aceste strategii nu au dat roade, desi am alocat resursele si vedeti cand aloci astfel de resurse trebuie sa le iei de undeva si nu le pui in alta parte. Poate puteam sa investim banii aceia in alta parte”, a mai spus Citu potrivit sursei citate.

Etichete: stimulente pentru vaccinare, florin citu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: