De luni, vaccinarea anti-COVID-19 se extinde in 90% din centrele destinate personalului medical

04/01/2021
De luni, vaccinarea anti-COVID-19 se extinde in 90% din centrele destinate personalului medical

De luni, vaccinarea anti-COVID-19 se extinde in 90% din centrele destinate personalului medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/de-luni-vaccinarea-anti-covid-19-se-extinde-in-90-din-centrele-destinate-personalului-medical/

Incepand de luni, 4 ianuarie, activitatea de vaccinare anti-COVID-19 va fi inceputa in peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinarii personalului medical, astfel incat se va ajunge in la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic.

“Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate in aceste ultime zile, incepand cu primele 10 centre din acele unitati medicale de linie 1 si ulterior au intrat in activitate si celelalte centre de vaccinare. Insa de luni, din 4 ianuarie, activitatea va fi inceputa in peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui sa ne asigure o imagine reala a ratei de vaccinare din Romania. Eu cred ca numarul va fi mult mai mare si vom reusi sa acoperim intr-un timp relativ scurt cel putin pana la jumatatea lunii ianuarie mare parte din personalul medico-social (…) Din 4 ianuarie, 5, 6 ianuarie ar trebui sa avem cel putin 20 de mii de persoane vaccinate pe zi”, a precizat col. dr. Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca astfel se creeaza posibilitatea ca din a doua jumatate a lunii ianuarie sa inceapa deja vaccinarea pentru etapa a doua din strategia de vaccinare, destinata personalului din caminele rezidentiale din centrele medico-sociale.

Totodata, el a aratat ca este prevazut ca din a doua etapa sa fie accelerat si mai mult ritmul vaccinarilor, care va depinde insa si de cantitatea de doze care vor fi disponibile.

“Trebuie sa tinem cont pe de-o parte de disponibilitatea vaccinurilor. Se poate accelera, pentru ca in etapa a doua sunt prevazute circa 900 de centre de vaccinare. Ori aceste 900 de centre de vaccinare sunt special destinate pentru etapa a doua si ulterior, bineinteles, pentru etapa a treia, dar mare parte din centrele in momentul de fata infiintate in unitatile medicale vor ramane mai departe active si vor deservi personalul cu boli cronice, persoanele vulnerabile in imediat ce urmeaza etapa a doua. Deci, din acest punct de vedere, ritmul de vaccinare ar trebui sa fie unul satisfacator. Important este sa avem o disponibilitate suficient de mare a vaccinului, pentru ca avem un calendar de livrare saptamanal, cel putin pentru vaccinurile de la compania Pfizer. S-au contractat din partea Romaniei circa 8,5 milioane de doze pentru prima etapa, practic pentru primul contract”, a mai precizat medicul potrivit sursei citate.

Etichete: vaccinarea anti-covid, vaccinare personal medical, centre vaccinare anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: