De la ferma la furculita – o singura sanatate. Infectiile transmise prin alimente

30/06/2015

De la ferma la furculita – o singura sanatate. Infectiile transmise prin alimente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/de-la-ferma-la-furculita-o-singura-sanatate-infectiile-transmise-prin-alimente/

alimentatie-sanatoasaDe la ferma la furculita – o singura sanatate! Suntem oare constienti de infectiile bacteriene, virale si parazitare transmise prin alimente?

Peste 150 de specialisti din tara si din strainatate (medici microbiologi, epidemiologi, igienisti, medici veterinari, biologi, biochimisti) au prezentat public 40 de lucrari avand ca teme abordarea infectiilor transmise prin alimente sau rezistenta la antibiotice a bacteriilor transmise prin alimente.

Acestea plus multe alte lucrari prezentate in 5 sesiuni stiintifice, au fost prezentate si dezbatute recent in cadrul  Simpozionului National cu tema “De la ferma la furculita – o singura sanatate”.

Evenimentul s-a derulat pe parcursul a doua zile si s-a adresat profesionistilor din domeniul medicinii umane si veterinare care au ca preocupari profesional-stiintifice controlul si prevenirea infectiilor transmise prin alimente.

In urma comunicarilor stiintifice si a dezbaterilor a reiesit necesitatea abordarii interdisciplinare si a colaborarii mult mai stranse intre specialistii din medicina umana si cei din sectorul veterinar atat in plan institutional, cat si profesional-stiintific pentru controlul infectiilor transmise prin alimente.

Simpozionul National s-a desfasurat la Bucuresti in cadrul Centrului de Invatamant si Documentare „Jacques Monod” al Institutului Cantacuzino, sub egida Academiei de Stiinte Medicale si cu sprijinul Biroului OMS Romania.

Cat de sigure sunt unele alimente din prezent, mai ales pentru copii? Care sunt optiunile cele mai sanatoase?

La aceste intrebari raspunde cursul “Nutritia la copilul intre 1 si 5 ani “, credit cu 4 puncte EMC, care isi propune sa informeze medicii de familie despre relatia intre alimentatia copilului si dezvoltarea ulterioara a adultului sanatos, cu scopul de a preveni principalele afectiuni cauzate de o nutritie gresita la varsta copilariei. 

Pentru a incepe cursul, click AICI.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie, voluntari in cadrul DSP Arad in lupta cu Covid-19

Prof. univ. dr. Daniel Coriu, noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania

Reglementari noi privind acordarea serviciilor medicale pentru pacientii cu COVID-19 | Rolul medicilor de familie

Bolnavii de tuberculoza si tratati la domiciliu vor beneficia de o indemnizatie de hrana

Germania face pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid inainte de finalul anului