De la 1 iulie, retete la orice farmacie si analize la toate laboratoarele din tara

21/03/2018

De la 1 iulie, retete la orice farmacie si analize la toate laboratoarele din tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/de-la-1-iulie-retete-la-orice-farmacie-si-analize-la-toate-laboratoarele-din-tara/


Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Razvan Vulcanescu, spune ca asiguratii vor putea cumpara medicamente cu si fara contributie personala de la orice farmacie din tara aflata in contract cu sistemul de asigurari sociale de sanatate. De asemenea, ei si isi pot efectua investigatiile paraclinice recomandate la orice furnizor de profil din tara.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Statura joasa la copil

“Dorim ca incepand cu data de 1 iulie asiguratii sa poata obtine medicamente cu si fara contributie personala de la absolut orice farmacie din tara aflata in contract cu sistemul de asigurari sociale de sanatate si, respectiv, sa isi poata efectua investigatiile paraclinice recomandate de medicii aflati in contract cu sistemul asigurarilor sociale de sanatate la orice furnizor de profil din tara”, a spus Razvan Vulcanescu potrivit Agerpres.

In prezent exista restrictia ca farmacia sau furnizorul de servicii paraclinice caruia i se adreseaza asiguratul sa fie in contract cu aceeasi casa de sanatate cu care se afla in contract si medicul care elibereaza reteta sau biletul de trimitere.

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. PASCU MEDA says:

    Pai legea asta era si pana acum ! Cine nu stia despre existenta ei inseamna ca E FRAIER !! Faza e ca pentru a lua o reteta din alt judet decat medicul care a prescris-o , farmacia trebuie sa faca UN INTREG POMELNIC DE ACTE !!! Cum la noi NU SE VREA REDUCEREA BIROCRATIEI 9 din motive intemeiate- unii ramanand fara obiectul muncii ) , greu de crezut ca se va implementa “noutatea” de mai sus !! Nu mai vorbim de investigatii= sa intelegem ca vor disparea plafoanele la centrele de investigatii ???? Gogosi pentru fraieri !

  2. VADUVA ELENA says:

    EU ca salariat in sistemul de sanatate NU pot beneficia de analizele anuale de preventie in sistemul de asigurari de sanatate . Preventia in Romania este zero. La clinicile private Nu imi permit sa merg .

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi