De la 1 februarie, in Romania, incepe imunizarea cu vaccinul anti-Covid produs de Moderna

28/01/2021
De la 1 februarie, in Romania, incepe imunizarea cu vaccinul anti-Covid produs de Moderna

De la 1 februarie, in Romania, incepe imunizarea cu vaccinul anti-Covid produs de Moderna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/de-la-1-februarie-in-romania-incepe-imunizarea-cu-vaccinul-anti-covid-produs-de-moderna/

Incepand cu data de 1 februarie, la nivelul centrelor de vaccinare din Romania, va incepe administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizeaza la 28 de zile, potrivit unui comunicat al Comitetului national de vaccinare mpotriva Covid-19.

Totodata, incepand cu data de 28 ianuarie a.c., se pune in aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse in Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esentiale. Astfel, o persoana programata initial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramata la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile).

Sunt 35.304 persoane care aveau programare initiala in perioada 28 ianuarie – 11 februarie si care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile. In ceea ce priveste reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esentiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, in ordinea realizarii programarilor initiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate initial. CNCAV a formulat deja noile cerinte operationale catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale, astfel incat procesul de reprogramare sa se desfasoare optim.”, se precizeaza in comunicatul CNCAV.

Potrivit sursei citate, toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi instiintate prin SMS si e-mail unde vor fi specificate noile date si intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o noua recipisa care contine noile date de programare, existand, totodata, posibilitatea de vizualizare a recipisei in sectiunea „Programarile mele”, direct in platforma.

Precizam ca pentru persoanele programate in Etapa a II-a, exceptand persoanele din domeniile esentiale, se mentine acelasi ritm de vaccinare. Vaccinarea continua pentru persoanele din centrele rezidentiale, dializati, persoane nedeplasabile si cele fara adapost.”, mai scrie in comunicatul de presa.

CNCAV a transmis o informare catre toate centrele de vaccinare privind aceste masuri, precum si Procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel incat ambele vaccinuri sa fie utilizate in stricta conformitate cu caracteristicile fiecarui tip de vaccin pentru populatia planificata.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccin anti-covid moderna

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: