De ce se blocheaza cardul de sanatate

15/01/2018

De ce se blocheaza cardul de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/de-ce-se-blocheaza-cardul-de-sanatate/


Sistemul informatic al cardului de sanatate se blocheaza aproape saptamanal, dupa cum se plang medicii si pacientii. Actualul sef al CNAS are o explicatie si spune ca acest sistem informatic nu a fost proiectat pentru gradul de complexitate caruia trebuie sa-i faca fata.

“Realitatea este mult mai complexa decat a fost proiectat sistemul informatic. In plus, aplicatiile informatice sunt vechi si acestea sunt motivele pentru care au aparut adesea intreruperi si defectiuni. Adaugam in fiecare zi date noi, dar si aplicatii noi, si e clar ca efortul de a-l tine functional este mare. Orice imbunatatire trebuie facuta in timp ce el functioneaza si asta e una dintre marile provocari”, a spus presedintele CNAS, Laurentiu Mihai, citat de evz.ro.

De asemenea, el a mai adaugat ca institutia pe care o conduce va achizitiona in cel mai scurt timp servicii de intretinere pentru sistemul informatic.

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. ludwig says:

    Sistemul cu cardul mai mult incurca activitatea medicala este consumatoare de timp,bani si resurse,nu aduce beneficii decat celor care l-au inventat pentru a castiga bani dintr-o afacere foarte profitabila la fel cu cea a formularelor …toata societatea ar castiga din desfintarea cardului si a formularelor pretiparite.

  2. mirela says:

    Mda…Acum doi ani ea prea nou, acum este prea vechi…Daca nu a fost proiectat coect, de ce nu sunt putin luati la intrebai si scuturati si de bani cei care au facu proiectul? cand te inhami laasa ceva, zici ca n-ai banuit ce o sa se intaple? N-au luat in calcul si policlnicile, sopitalele, cabinetele de specialitate, frmaciile,laboratoarele…au numaat medicii de familie, si au zis ca ajunge…Si arca era vorba ca s-a achizitionat mentenanta…sau iar o sa se…

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: