De ce infrastructura medicala nu este o prioritate?

28/06/2013

De ce infrastructura medicala nu este o prioritate?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/de-ce-infrastructura-medicala-nu-este-o-prioritate/

nicolaescuIn prezent, fondurile alocate infrastructurii medicale sunt insuficiente pentru a acoperi nevoile unitatilor medicale de a asigura conditii bune de lucru medicilor si de tratament pacientilor. In ce se investesc banii din sanatate?

Prioritatea Ministerului Sanatatii este oncologia care presupune eforturi financiare semnificative: “Incercam sa vedem care sunt cele mai necesare investitii in domeniu, sa facem licitatii, acordul cadru pe cativa ani si apoi sa ne straduim pe bugete prin contracte subsecvente anuale sa completăm necesarul de investitii”, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Un alt domeniu catre care se indreapta intentia de crestere a finantarii este medicina primara.

In cazul infrastructurii medicale, aceasta nu dispune de fondurile necesare imbunatatirii considerabile din cauza sumelor foarte mari pe care ministerul Sanatatii nu le detine: “Romania nu poate sa-si permita acest lucru acum si e nevoie ca banii putini cati sunt sa fie utilizati cu chibzuinta si sa se elimine fraudele”, a declarat ministrul Eugen Nicolaescu.

Strategiile principale ale ministerului Sanatatii sunt construirea de noi spitale si discutiile cu potentialii finantatori pentru parteneriate public-privat. Problema care apare in cazul acestor finantatori este cerinta lor de modificare a legislatiei in domeniu.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: