De ce au fost penalizati 114 medici de familie

29/11/2013

De ce au fost penalizati 114 medici de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/de-ce-au-fost-penalizati-114-medici-de-familie/

poza femeie bolnavaPeste 100 de medici de familie din Suceava au fost penalizati in urma unui control efectuat de inspectorii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS). Motivul pentru care medicilor de familie li s-a imputat suma de aproximativ 25.000 de lei a fost, conform inspectorilor de la CJAS, eliberarea de retete gratuite persoanelor cu handicap, in lipsa unui document care sa certifice statutul de “persoana cu handicap”.

Control operativ pentru verificarea activitatii medicilor de familie

In luna octombrie, inspectorii de la CJAS au efectuat un control atat a activitatii medicilor de familie cat si a specialistilor aflati in contract cu CJAS Suceava pentru a verifica modalitatea de prescriere a medicamentelor pentru asiguratii cu statut de “persoana cu handicap”.

In urma acestui control, 114 medici de familie au fost penalizati si li s-a imputat suma de 25.683 lei pentru ca au acordat aceste retete fara documentul care sa ateste statutul acestor pacienti.

Aceasta categorie de pacienti beneficiaza de medicamente gratuite atat din lista A de medicamente (compensare 90% din pretul de referinta), B (compensare 50%), C (compensare 100% din pretul de referinta).

Farmacii amendate pentru eliberarea unor retete

Inspectorii de la CJAS Suceava au amendat si 18 farmacii dupa preluarea eronata in sistemul informatic a datelor inscrise de medicii prescriptori pe retete. Datele gresit introduse de aceste farmacii vizeaza datele personale ale pacientului, nume, CNP.

Astfel ca suma de aproximativ 3.630 lei care le-a fost imputata acestor farmacii echivaleaza contravaloarea retetelor eliberate.

Pacienti care figurau internati in ultima zi de spitalizare

In urma controlului efectuat de inspectorii CJAS Suceava, au fost descoperite nereguli si in cadrul serviciilor medicale acordate in ambulatoriul de specialitate.

In acest caz, li s-a imputat suma de aproximativ 9.518 lei furnizorilor de servicii medicale din ambulatoriul de specialitate pentru ca au raportat la CJAS servicii medicale pentru pacientii internati in spital in ultima zi de spitalizare.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: