De ce a fost asociata vaccinarea cu autismul

11/12/2013

De ce a fost asociata vaccinarea cu autismul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/de-ce-a-fost-asociata-vaccinarea-cu-autismul/

Reactiile postvaccinale sunt minore fata de riscurile bolii pentru care se recomanda vaccinareaIn contextul tendintelor existente in randul populatiei de a refuza vaccinarea  de teama efectelor adverse care ar putea aparea, Conf.dr. Monica Luminos explica intr-un interviu acordat adevarul.ro de ce este importanta vaccinarea in randul copiilor avand in vedere gravitatea pe care o pot avea anumite boli ce pot fi prevenite prin vaccinare. Conf. dr. Monica Luminos va vorbi despre vaccinare si medicilor de familie in cadrul Conferintei “Medicul de familie, Practician si Manager” din perioada 12 – 14 decembrie 2013.

Compozitia vaccinurilor este reglementata conform normelor internationale

Conf.dr. Monica Luminos a subliniat in interviul precizat ca toate vaccinurile aprobate trebuie sa indeplineasca criteriile de siguranta impuse de autoritati si ca, in cazul efectelor adverse, acestea depind de individualitatea fiecarui organism.

In acelasi timp, conf.dr. Monica Luminos a precizat ca nu exista niciun studiu stiintific care sa confirme legatura intre vaccinuri si autism, relationare care s-a facut in urma cu 15 ani cand mai multi copii care au fost vaccinati impotriva rujeolei au dezvoltat ulterior autismul.

Cercetatorii au precizat ca acei copii aveau o predispozitie genetica de a dezvolta autism si nu au dezvoltat afectiunea ca urmare a vaccinarii.

Vaccinologia  – Subiect central la conferinta adresata medicilor de familie

Vaccinologia este o tema de interes major pentru medicii de familie, fiind astfel unul dintre subiectele centrale la Conferinta Regionala “Medicul de familie – Practician si Manager”, care se va desfasura in perioada 12 – 14 decembrie 2013 in Bucuresti.

In cadrul acestei conferinte, participantii pot afla mai multe informatii despre vaccinuri, riscuri si preventia bolilor prin vaccinare in cadrul conferintei sustinute de conf.dr. Monica Luminos.

In acelasi timp, subiectul va fi discutat si in cadrul dezbaterilor grupului de vaccinologie al Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF).

Pentru mai multe informatii despre vaccinologie, medicii de familie pot accesa online gratuit cele patru cursuri EMC disponibile pe platforma FormareMedicala.ro la sectiunea Vaccinologie .

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Circa 50% dintre romani sunt decisi sa se vaccineze impotriva Covid-19

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private