David Julius si Ardem Patapoutian, laureati Premiul Nobel in Medicina 2021

04/10/2021

David Julius si Ardem Patapoutian, laureati Premiul Nobel in Medicina 2021

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/david-julius-si-ardem-patapoutian-laureatii-premiul-nobel-in-medicina-2021/

Cercetatorii americani David Julius si Ardem Patapoutian au castigat Premiul Nobel in Medicina in anul 2021, potrivit anuntului facut de catre reprezentantii Comitetului Nobel din cadrul Institutului Karolinska din Stockholm, Suedia, luni, 4 octombrie.

Cei doi cercetatori americani au fost recompensati pentru descoperirea receptorilor de temperatura si de atingere.

Potrivit reprezentantilor Comitetului din cadrul Institutului Karolinska, aceste descoperi revolutionare ajuta pe oameni sa inteleaga modul in care caldura, frigul si forta mecanica pot initia impulsuri nervoase care ne permit sa percepem si sa ne adaptam la lumea din jurul nostru.

“Aceste cunostinte sunt folosite pentru dezvoltarea de tratamente pentru o gama larga de afectiuni, inclusiv pentru durerea cronica”, se arata in motivarea Comitetului Nobel.

David Julius s-a nascut la New York, in anul 1955, iar Ardem Patapoutian s-a nascut in 1967 la Beirut, dar din cauza razboiului, in copilarie a emigrat, alaturi de familia sa, la Los Angeles.

Anul trecut, castigatorii premiului Nobel pentru Medicina au fost cercetatorii Harvey J. Alter, Michael Houghton si Charles M. Rice pentru “contributia lor decisiva in lupta impotriva hepatitei transmisibile prin sange, o problema majora de sanatate globala, care poate sa cauzeze ciroza si cancer hepatic”.

Etichete: premiul nobel medicina 2021, castigatori premiul nobel medicina

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: