Date privind canicula

26/07/2012

Date privind canicula

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/date-privind-canicula/

Conform unui raport al Ministerului Sanatatii, in ultimele 24 de ore, Serviciile Judetene de Ambulanta au inregistrat  peste 3600 de solicitari cauzate de canicula, datelor fiind  furnizate de catre Centrul operativ pentru situatii de urgenta (COSU). Datele arata ca au fost un numar de 67 de persoane care au avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza temperaturilor  ridicate si carora li s-a acordat ajutor specializat.

De asemenea, Serviciile de Ambulanta au mobilizat 614 autospeciale pentru interventiile in caz de urgenta. Totodata,la nivel national, au fost organizate 410 puncte de prim ajutor Nu a fost raportat nici un caz de deces, avand drept cauza canicula.

Este important  ca populatia sa urmeze sfaturile medicilor şi sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 şi 18, sa consume multe lichide, fructe şi legume şi sa evite consumul bauturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate pentru prevenirea incidentelor provocate de temperaturi extreme.

In aceasta perioada, Ministerul Sanatatii coordoneaza Directiile de Sanatate Publica, Serviciile de Ambulanta si Unitatiile de Primiri Urgente pentru punerea in aplicare a planurilor de masuri necesare in aceste zile, in vederea reducerii riscurilor medicale.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: