Stiri medicale

Danemarca, prima tara din lume care are taxa pe grasimi

Data ultimei actualizari: 15/04/2013

Danemarca a devenit prima tara din lume care a introdus taxa pe grasimi, informeaza Agerpres. Taxa prevede 16 coroane /2,15 euro/ la un kilogram de grasimi saturate. Ea se va aplica la toate produsele ce contin grasimi saturate, inclusiv la semipreparate.

“Ma indoiesc ca aceasta masura va avea un impact pozitiv asupra sa. Din cate stim, Danemarca este prima tara din lume care introduce o taxa pe grasimi”, a precizat Gitte Hestehave, purtatorul de cuvant al Confederatiei daneze a industriasilor /DI/, dna Gitte Hestehave.

Pentru Confederatia daneza a industriasilor, noua taxa este un ‘cosmar administrativ’, intrucat, fie ca va fi vorba de produse de fabricatie daneza, fie ca va fi vorba de produse straine, vor fi necesare declaratii de la producatori asupra cantitatii de grasimi saturate continute in produs, dar totodata si a celor utilizate in prepararea lor. De altfel, punerea la punct a sistemelor informatice a necesitat numeroase ore de lucru suplimentare pentru producatori si comercianti.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.