Dancila l-a numit pe Vasile Ciurchea sef la CNAS: “Avem nevoie de un specialist”

24/07/2019

Dancila l-a numit pe Vasile Ciurchea sef la CNAS: “Avem nevoie de un specialist”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dancila-l-a-numit-pe-vasile-ciurchea-sef-la-cnas-avem-nevoie-de-un-specialist/

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca l-a numit provizoriu pe Vasile Ciurchea la conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Si, chiar daca a existat un dosar la DNA legat de acesta, potrivit demnitarului nu au fost formulate acuzatii si nici nu a fost audiat.

Aceste precizari au fost facute dupa ce a fost intrebata de ce a acceptat propunerea ministrului Sanatatii, in conditiile in care Vasile Ciurchea este anchetat de DNA pentru licitatii vizand sistemul informatic de la CNAS.

“Am vazut aceste lucruri in spatiul public. Eu am considerat, atunci cand a venit propunerea de la doamna ministru Sorina Pintea, ca avem nevoie de un specialist. Sunt probleme in acest moment. Nu putem sa facem experiente. Avem nevoie de un om care cunoaste sistemul si care e foarte bine pregatit, care a mai lucrat acolo. Am cerut demisia. A venit astazi, am inteles, domnul Vulcanescu. Este prea tarziu. Deja l-am demis. De ce l-am numit pe domnul Vasile Ciurchea? M-au uitat la aceste nereguli de care vorbiti dumneavoastra. Intr-adevar, in 2012 a existat la DNA un dosar legat de domnul Ciurchea, dar am vazut ca nu a fost audiat, nu este nicio acuzatie la adresa domniei sale. Daca va exista o acuzatie la adresa domniei sale, atunci bineinteles ca vom lua masuri. Doar a fost un dosar, nu a fost audiat, nu i s-a imputat absolut nimic”, a declarat Viorica Dancila, conform Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

Potrivit sursei citate, prim-ministrul a mai precizat ca numirea lui Ciruchea este provizorie, iar daca vor aparea elemente suplimentare in cadrul anchetei, acesta va fi inlocuit de la conducerea CNAS. Ea mai atras atentia asupra faptului ca respectarea prezumtiei de nevinovatie este prevazuta si in directivele europene.

 

Etichete: vasile ciurchea, presedinte cnas, vulcanescu demis, sistemul informatic de sanatate

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: