Dacian Ciolos asigura interimatul la Ministerul Sanatatii

09/05/2016

Dacian Ciolos asigura interimatul la Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dacian-ciolos-asigura-interimatul-la-ministerul-sanatatii/

DACIAN-CIOLOSPrim-ministrul Dacian Ciolos a convenit, impreuna cu presedintele Klaus Iohannis, sa preia conducerea interimara a Ministerului Sanatatii pentru a coordona direct si a asigura continuitatea masurilor necesare in sectorul de sanatate.

“Astazi, 9 mai, a avut loc o prima reuniune a grupului de lucru al premierului pentru elaborarea Planului tactic din sistemul de sanatate. La intalnirea convocata de prim-ministrul Dacian Ciolos au participat secretarii de stat ai Ministerului Sanatatii, reprezentanti ai Cancelariei si coordonatori ai principalelor institutii de cercetare din sanatate, cadre didactice, coordonatori ai ONG-urilor de profil, experti si consultanti din sectorul medical. Grupul va contribui, printr-un mecanism ad hoc de consultare, la elaborarea masurilor pe termen scurt si mediu pentru cresterea sigurantei in sectorul medical si a unor masuri strategice de reforma. Pe termen scurt, va fi abordata problema infectiilor intraspitalicesti si se va analiza abordarea administrativa actuala, in vederea realizarii modificarilor necesare (ordine de ministru, HG, modificari legislative) pentru un mai bun control profilactic al domeniului. Pe termen mediu, pornind de la documentele de analiza si strategiile de sistem deja elaborate, grupul va contribui la constituirea unui cadru de reforma reala in sectorul de sanatate”, scrie intr-un comunicat postat pe site-ul Guvernului.

Toate aceste propuneri se vor centraliza la nivelul Cancelariei premierului pana la inceputul lunii iunie. Urmatoarea intalnire a grupului va avea loc in cursul zilei de joi, 12 mai.

“Toti cei prezenti la aceasta prima reuniune au sustinut ca este momentul pentru a aduce in dezbatere publica situatia reala a sectorului medical  si de a cauta solutii la probleme neglijate de ani de zile, care au agravat si subminat increderea in capacitatea sistemului medical de a pune pacientul pe primul loc”, mai scrie in comunicatul Guvernului.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private

Florin Citu: Valul trei a inceput sa scada fara carantinare de tip lockdown