Daca vrem sa reducem costurile sistemului medical trebuie sa investim in medicina de familie (Pintea)

20/05/2019

Daca vrem sa reducem costurile sistemului medical trebuie sa investim in medicina de familie (Pintea)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/daca-vrem-sa-reducem-costurile-sistemului-medical-trebuie-sa-investim-in-medicina-de-familie-pintea/

Ne tot plangem ca avem costuri foarte mari (n.n. – in sistemul medical national). Daca vrem sa le reducem, trebuie sa investim in medicina primara.” – a fost declaratia facuta de Ministrul Sanatatii la deschiderea lucrarilor Conferintei Nationale Ziua Medicului de Familie 2019, de la Targu Mures.

Sorina Pintea a tinut sa fie prezenta la manifestare pentru a-i felicita anticipat pe medicii de familie din Romania. Pe 19 Mai, lumea intreaga a sarbatorit Ziua mondiala a medicului de familie.

Am venit pentru ca va respect foarte mult si pentru ca in periplul meu prin tara am cunoscut niste medici de familie extraordinari.” – a declarat ministrul Sorina Pintea, potrivit unui comunicat al Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Conform sursei citate, ea a a transmis Societatii Nationale de Medicina Familiei, organizatorul conferintei, ca anul acesta se vor rezolva cateva dintre neajunsurile retelei medicale primare – de la finantare pana la  probleme organizatorice.

Ministerul Sanatatii a convocat la o intilnire, la inceputul saptamanii viitoare,  toti factorii implicati in gestionarea  sistemului informatic din cabinetele medicilor de familie – CNAS si firmele care se ocupa de softurile sistemului  – pentru ca „a devenit deja penibil”, mai scrie in comunicatul mentionat.

La finalul saptamanii trecute, la Targu Mures s-au derulat lucrarile Conferintei Nationale, organizata de Asociatia Medicilor de Familie Targu Mures, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures si Societatea Nationala de Medicina Familiei.

Timp de trei zile, lectorii, constituiti in grupurile de lucru patronate de SNMF,au oferit participantilor abordari aplicate, pe teme legate de pediatrie, cardiologie, vaccinologie, imagistica, strategii de dezvoltare organizationala etc.

Etichete: medici de familie, medicina primara, sorina pintea, conferinta medicina familiei, societatea nationala de medicina familiei

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Senatul a respins proiectul privind obligativitatea certificatului Covid la locul de munca

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi