Daca vrem sa reducem costurile sistemului medical trebuie sa investim in medicina de familie (Pintea)

20/05/2019

Daca vrem sa reducem costurile sistemului medical trebuie sa investim in medicina de familie (Pintea)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/daca-vrem-sa-reducem-costurile-sistemului-medical-trebuie-sa-investim-in-medicina-de-familie-pintea/

Ne tot plangem ca avem costuri foarte mari (n.n. – in sistemul medical national). Daca vrem sa le reducem, trebuie sa investim in medicina primara.” – a fost declaratia facuta de Ministrul Sanatatii la deschiderea lucrarilor Conferintei Nationale Ziua Medicului de Familie 2019, de la Targu Mures.

Sorina Pintea a tinut sa fie prezenta la manifestare pentru a-i felicita anticipat pe medicii de familie din Romania. Pe 19 Mai, lumea intreaga a sarbatorit Ziua mondiala a medicului de familie.

Am venit pentru ca va respect foarte mult si pentru ca in periplul meu prin tara am cunoscut niste medici de familie extraordinari.” – a declarat ministrul Sorina Pintea, potrivit unui comunicat al Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Conform sursei citate, ea a a transmis Societatii Nationale de Medicina Familiei, organizatorul conferintei, ca anul acesta se vor rezolva cateva dintre neajunsurile retelei medicale primare – de la finantare pana la  probleme organizatorice.

Ministerul Sanatatii a convocat la o intilnire, la inceputul saptamanii viitoare,  toti factorii implicati in gestionarea  sistemului informatic din cabinetele medicilor de familie – CNAS si firmele care se ocupa de softurile sistemului  – pentru ca „a devenit deja penibil”, mai scrie in comunicatul mentionat.

La finalul saptamanii trecute, la Targu Mures s-au derulat lucrarile Conferintei Nationale, organizata de Asociatia Medicilor de Familie Targu Mures, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures si Societatea Nationala de Medicina Familiei.

Timp de trei zile, lectorii, constituiti in grupurile de lucru patronate de SNMF,au oferit participantilor abordari aplicate, pe teme legate de pediatrie, cardiologie, vaccinologie, imagistica, strategii de dezvoltare organizationala etc.

Etichete: medici de familie, medicina primara, sorina pintea, conferinta medicina familiei, societatea nationala de medicina familiei

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUA si UE cer un studiu asupra originii pandemie care sa fie transparent si fara interferente

EMA va primi mai multe prerogative in ceea ce priveste penuria de medicamente in cazul unor crize

Studiu: Aproximativ trei sferturi dintre romani merg la farmacie cel putin o data pe luna

Varianta indiana a coronavirusului ar putea deveni dominanta

Romania a solicitat suspendarea livrarii unor doze de vaccin anti-COVID