Daca vrem sa reducem costurile sistemului medical trebuie sa investim in medicina de familie (Pintea)

20/05/2019

Daca vrem sa reducem costurile sistemului medical trebuie sa investim in medicina de familie (Pintea)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/daca-vrem-sa-reducem-costurile-sistemului-medical-trebuie-sa-investim-in-medicina-de-familie-pintea/

Ne tot plangem ca avem costuri foarte mari (n.n. – in sistemul medical national). Daca vrem sa le reducem, trebuie sa investim in medicina primara.” – a fost declaratia facuta de Ministrul Sanatatii la deschiderea lucrarilor Conferintei Nationale Ziua Medicului de Familie 2019, de la Targu Mures.

Sorina Pintea a tinut sa fie prezenta la manifestare pentru a-i felicita anticipat pe medicii de familie din Romania. Pe 19 Mai, lumea intreaga a sarbatorit Ziua mondiala a medicului de familie.

Am venit pentru ca va respect foarte mult si pentru ca in periplul meu prin tara am cunoscut niste medici de familie extraordinari.” – a declarat ministrul Sorina Pintea, potrivit unui comunicat al Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Conform sursei citate, ea a a transmis Societatii Nationale de Medicina Familiei, organizatorul conferintei, ca anul acesta se vor rezolva cateva dintre neajunsurile retelei medicale primare – de la finantare pana la  probleme organizatorice.

Continut educational:

Ministerul Sanatatii a convocat la o intilnire, la inceputul saptamanii viitoare,  toti factorii implicati in gestionarea  sistemului informatic din cabinetele medicilor de familie – CNAS si firmele care se ocupa de softurile sistemului  – pentru ca „a devenit deja penibil”, mai scrie in comunicatul mentionat.

La finalul saptamanii trecute, la Targu Mures s-au derulat lucrarile Conferintei Nationale, organizata de Asociatia Medicilor de Familie Targu Mures, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures si Societatea Nationala de Medicina Familiei.

Timp de trei zile, lectorii, constituiti in grupurile de lucru patronate de SNMF,au oferit participantilor abordari aplicate, pe teme legate de pediatrie, cardiologie, vaccinologie, imagistica, strategii de dezvoltare organizationala etc.

Etichete: medici de familie, medicina primara, sorina pintea, conferinta medicina familiei, societatea nationala de medicina familiei

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Lista statelor in cazul in care se impune carantina la domiciliu pentru 14 zile

Medicii care trateaza pacientii cu Covid-19 sunt ingrijorati de criza unor medicamente esentiale

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford genereaza raspuns imun la persoanele in varsta

Un alt medic a pierdut lupta cu Covid-19 | Chirurgul Dumitru Octavian Unc a murit dupa ce s-a infectat cu noul coronavirs

Medic la Institutul ‘Matei Bals’: Panica nu duce la nimic bun